Kαλαμάτα: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στον Ταΰγετο

08:33 5/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Υπό πλήρη έλεγχο με τη βοήθεια εναέριων μέσων που επιχειρούν από νωρίς, έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στις 10 το πρωί στον Ταΰγετο, πάνω από το Μαχαλά της Αλαγονίας, μετά και τις νέες αναζωπυρώσεις που σημείωσε χθες το απόγευμα λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Η πυρκαγιά προκάλεσε έντονη ανησυχία, λόγω της ευαισθησίας του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου, του δύσβατου της περιοχής και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν εκεί μέχρι το απόγευμα. Εκδηλώθηκε σε ρεματιά, καίγοντας αρχικά χαμηλή βλάστηση και βάτα, όμως η κινητοποίηση των πυροσβεστικών μέσων από

ξηράς και αέρος ήταν άμεση και μετά από λίγες ώρες η φωτιά περιορίστηκε.

Ουσιαστική ήταν η συμβολή των πυροσβεστικών δυνάμεων που βρέθηκαν εκεί, με δεκάδες οχήματα, γύρω στους 30 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα καθώς και 5 πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου PZL, 2 Canadair και ένα ελικόπτερο Εricsson που κατάφεραν να συγκρατήσουν το πύρινο μέτωπο και να μην περάσει βόρεια, εκεί που υπάρχει δάσος.
Αμέσως στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν και κάτοικοι της περιοχής, εθελοντές και τα μικρά δημοτικά οχήματα που βρίσκονται στα χωριά του Ταϋγέτου.

Την επιχείρηση συντόνιζε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος και αργότερα, το συντονισμό ανέλαβε ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχος Θεόδωρος Λαρέζος.

(φωτό: tharrosnews.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα