Kαλαμάτα: Εκπαιδευτικές δράσεις παραδοσιακής μουσικής από το Λύκειο Ελληνίδων

10:01 3/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σειρά εκπαιδευτικών δράσεων για την ελληνική μουσική παράδοση θα υλοποιήσει το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης», αύριο (Παρασκευή 4/11), το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα:

-Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, 14.30-16.30 αίθουσα Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας
Ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο με τη μουσικοπαιδαγωγό Νάνση Τουμπακάρη, για τους δασκάλους της Πρωτοβάθμιας και τους καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

-Σάββατο 5 Νοεμβρίου, 10.30-13.30 & 17.00-20.00, ξενοδοχείο Rex
Ειδικό

επιμορφωτικό σεμινάριο με τον καθηγητή Εθνομουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Λάμπρο Λιάβα, με θέμα «Εισαγωγή στην Ελληνική Δημοτική Μουσική» (πρωί) και «Εισαγωγή στην Ελληνική Αστική Λαϊκή Μουσική» (απόγευμα)

20.30, αμφιθέατρο Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας
Συναυλία της Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» με αστικά λαϊκά τραγούδια της Σμύρνης και της Πόλης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

-Κυριακή 6 Νοεμβρίου, 11.00, αμφιθέατρο Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας
Mουσική τιμητική εκδήλωση, όπου θα βραβευτούν με ειδικό δίπλωμα από το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» και το Λύκειον των Ελληνίδων οι παλαίμαχοι τοπικοί λαϊκοί οργανοπαίκτες και οι ερευνητές της λαογραφίας της περιοχής. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή μελών των ΚΑΠΗ και μαθητών του Μουσικού Σχολείου.
Είσοδος ελεύθερη

Να σημειωθεί πως οι εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος πραγματοποιούνται με τη χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια.

Keywords
Τυχαία Θέματα