Hydra World Music: Ένα νέο παγκόσμιο μουσικό φεστιβάλ κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα

12:27 15/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με φόντο το ξεχωριστό τοπίο της Ύδρας διοργανώνεται, από 25 έως 27 Αυγούστου, το πρώτο Hydra World Music (HWM), που συγκεντρώνει ιστορικές μουσικές παραδόσεις από όλο τον κόσμο και καλλιτέχνες της διεθνούς μουσικής σκηνής.

Οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της Ύδρας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μουσικές παραστάσεις στα μυσταγωγικά σημεία του νησιού, ενώ σκοπός του νεοσύστατου φεστιβάλ είναι να καθιερωθεί και να αποτελέσει τόπο συνάντησης ανθρώπων με μουσικές ανησυχίες.

Kilema

«Επιθυμία μας είναι να δημιουργήσουμε μια κληρονομιά για την οποία η Ύδρα

θα είναι περήφανη, θέλουμε να ανταποκριθούμε στα υψηλά πρότυπα του νησιού φέρνοντας καταπληκτικούς καλλιτέχνες στην Ύδρα για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο» επισημαίνει ο ιδρυτής του HMW, Adriano Konialidis.

«Το Φεστιβάλ στόχο έχει να προσφέρει μία ελκυστική πλατφόρμα με ένα ενδιαφέρον μείγμα ντόπιων και διεθνών ταλαντούχων καλλιτεχνών» συμπληρώνει ο Barthold van Doorn, συνεργάτης του HWM.

Το Σαββατοκύριακο (26 & 27 Αυγούστου) έχουν προγραμματιστεί live παραστάσεις με μουσικές του κόσμου, ενώ DJ’s θα παίζουν σε 4 διαφορετικά σημεία του νησιού. Η εναρκτήρια εκδήλωση πραγματοποιείται την Παρασκευή 25 Αυγούστου στο Μουσείο της Ύδρας στο λιμάνι. Οι απογευματινές παραστάσεις του Σαββάτου διεξάγονται στη Σπηλιά, ενώ οι συναυλίες της Κυριακής στο Ενάλιον στην παραλία του Βλυχού.

Ανάμεσα στους μουσικούς είναι ο διεθνούς φήμης Kilema (Duo) από τη Μαδαγασκάρη, ο τραγουδιστής των Señor Coconut Argenis Brito, η Αιγύπτια τραγουδίστρια, συνθέτις και ακορντεονίστρια Youssra El Hawary, η Βρετανίδα ερμηνεύτρια παραδοσιακών τραγουδιών Brooke Sharkey, η Ελληνοβραζιλιάνα Κατερίνα Πολέμη (duo), οι Γερμανοί DJ’s Michael Ruetten και Habibi Funk, καθώς και ο τοπικός DJ Palov και τα συγκροτήματα Patatatiti και Momo Trio.

Με ένα φιλόδοξο όραμα για το μέλλον, οι διοργανωτές ήδη μελετούν το πρόγραμμα του 2018, διερευνώντας τις προοπτικές εξέλιξης του φεστιβάλ σε πλατφόρμα, που θα προσφέρει μουσικά εκπαιδευτικά σεμινάρια, συζητήσεις και εμπειρίες όπου θα αναδεικνύονται η δύναμη, η σημασία και η επιρροή της μουσικής ως εκπαιδευτικού εργαλείου.

«Βρισκόμαστε ήδη σε συζητήσεις με αρκετά μουσικά σχολεία και πανεπιστήμια της Β. & Ν. Αμερικής για να προσθέσουμε ένα ενδιαφέρουν εκπαιδευτικό στοιχείο στο πρόγραμμά μας για το 2018», σημειώνουν οι συντελεστές.

Kilema

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.hydraworldmusic.com

Keywords
Τυχαία Θέματα