H μεταφορά ηλεκτρονικών συσκευών στο κύτος του φορτίου ενέχει κίνδυνο πυρκαγιάς

22:29 5/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) ανέφερε πως οι ατομικές ηλεκτρονικές συσκευές (PED) ελλοχεύουν κίνδυνο για πρόκληση πυρκαγιάς εξαιτίας των μπαταριών λιθίου που διαθέτουν και γι’αυτό θα πρέπει να μεταφέρονται, κατά προτίμηση, στις καμπίνες των επιβατών και όχι στο κύτος φορτίου των επιβατικών αεροσκαφών, ώστε οποιαδήποτε προβλήματα εκδηλωθούν να εντοπίζονται και να αντιμετωπίζονται.

Ο EASA, που είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των πτήσεων σε 32 χώρες, εξέδωσε δελτίο ασφαλείας δύο εβδομάδες μετά από την απαγόρευση που επέβαλαν οι ΗΠΑ

και η Βρετανία στους επιβάτες πτήσεων από αραβικές χώρες και την Τουρκία να έχουν μαζί τους ηλεκτρονικές συσκευές στην καμπίνα, επικαλούμενες απειλές για την ασφάλεια.

«Όταν απαγορεύεται η μεταφορά των ατομικών ηλεκτρονικών συσκευών στην καμπίνα, αυτό οδηγεί σε μια σημαντική αύξηση του αριθμού των συσκευών αυτών στο διαμέρισμα φορτίου του αεροσκάφους. Συγκεκριμένες προφυλάξεις θα πρέπει ως εκ τούτου να ληφθούν για να περιοριστεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στο κύτος του φορτίου», υπογραμμίζεται στο δελτίο ασφάλειας του Οργανισμού.

Πηγή: Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα