Ρομποτικά ταξί ο στόχος συνεργασίας Μercedes και Bosch

21:53 5/4/2017 - Πηγή: Protagon

Η μητρική της Mercedes-Benz, Daimler, και η Robert Bosch συνεργάζονται για την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων, σε μια «συμμαχία» που έχει πρωτευόντως σκοπό την επιτάχυνση της παραγωγής «ρομποτικών ταξί».

Εταιρείες τεχνολογίας και αυτοκινητοβιομηχανίες, λοιπόν, ετοιμάζονται για ένα νέο τοπίο στον χώρο, καθώς όλο και περισσότεροι πελάτες θα χρησιμοποιούν smartphones για να εντοπίζουν,

να καλούν και να νοικιάζουν οχήματα, αντί να μπαίνουν στη διαδικασία να αγοράζουν δικά τους. Η συγκεκριμένη συνεργασία φαίνεται να σηματοδοτεί το τέλος των προσπαθειών της Daimler να αναπτύξει αυτόνομο όχημα από μόνη της, σε ένα νέο παράδειγμα «συμμαχίας» μεταξύ μιας εταιρείας τεχνολογίας και μιας αυτοκινητοβιομηχανίας για να διασφαλιστεί μερίδιο στην ανερχόμενη αυτή αγορά, που αναμένεται να αναπτυχθεί ραγδαία μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες.

Η Bosch κατοχύρωσε αυτή την πατέντα, θα αναπτύξει λογισμικό και αλγορίθμους που απαιτούνται για την αυτόνομη κίνηση αυτοκινήτου, από κοινού με τη συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία. Αντίστοιχα, η συνεργασία με την Bosch βοηθά τη Mercedes να αφιερώσει περισσότερους πόρους μηχανολογικού χαρακτήρα στα αυτόνομα αυτοκίνητα, εξοικονομώντας χρόνια όσον αφορά στην ανάπτυξη ενός συστήματος παραγωγής για αυτόνομα οχήματα.

Ενα τέτοιο σύστημα εκτιμάται πλέον πως θα είναι έτοιμο στις αρχές της επόμενης δεκαετίας, όπως ανακοινώθηκε από την Daimler, χωρίς να διευκρινίζεται πότε εκτιμάται να λάβει χώρα το λανσάρισμα των πρώτων ρομποτικών ταξί. Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία στοχεύει κυρίως στην αγορά ride-hailing μέσω smartphone, όπου κυριαρχούν η κινεζική Didi και οι αμερικανικές Uber και Lyft – που επίσης δουλεύουν πάνω σε αυτόνομα οχήματα

Δεν έγιναν γνωστές οι οικονομικές λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία ανάμεσα στις δύο γερμανικές εταιρείες, η οποία ανακοινώθηκε την Τρίτη.

The post Ρομποτικά ταξί ο στόχος συνεργασίας Μercedes και Bosch appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα