H Λάρισα ελεύθερη ζώνη από τις συνθήκες ΤΤΙP, ΤISA, CETA

18:20 1/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Δήμος Λαρισαίων, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κήρυξε συμβολικά την πόλη ως «ζώνη ελεύθερη από τις συνθήκες TTIP, TISA, CETA και συνυπογράφει την διακήρυξη Βαρκελώνης που αποτελεί και την επίσημη αντίδραση δημάρχων στην πανευρωπαϊκή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Απριλίου με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και η νέα γενιά συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου».

Το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής με τον εισηγητή αντιδήμαρχο Νίκο Καλτσά να σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής:.
«Οι

συνθήκες που θέλουν να προσυπογράψουν θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του πλανήτη αλλά και τα συμφέροντα της χώρας μας γιατί: Ευνοούν χώρες και επιχειρήσεις με μαζική βιομηχανική παραγωγή, ενώ είναι καταδικαστικές για χώρες με μικρής κλίμακας παραγωγή όπως η ελληνική. Απειλούν την εγχώρια αγροτική παραγωγή και ιδιαίτερα τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς, οι οποίοι αδυνατούν ν’ ανταγωνιστούν τα προϊόν- τα χαμηλής ποιότητας και κόστους των μεγάλων εταιριών. Απειλούν τα προϊόντα ονομασίας προελεύσεως (Π.Ο.Π.) που διαθέτει η Ελλάδα, κάτι που θα έχει ολέθριες συνέπειες στην εγκατάλειψη της αγροτικής γης, την εξάρτηση από εισαγωγές και τη μείωση της διατροφικής αυτάρκειας. Απειλούν το περιβάλλον με την εισαγωγή τροποποιημένων σπόρων.
Keywords
Τυχαία Θέματα