FIFA: «Ο Μπλάτερ και άλλοι δύο ήθελαν να πλουτίσουν μέσω αύξησης αποδοχών»

20:43 3/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την εμπλοκή του πρώην προέδρου της FIFA Σεπ Μπλάτερ και άλλων δύο αξιωματούχων ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία σε μια «συντονισμένη προσπάθεια» όπως αναφέρει για να πλουτίσουν μέσω των ετήσιων αυξήσεων στους μισθούς και τα μπόνους του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η FIFA γνωστοποίησε πως μια εσωτερική έρευνα αποκάλυψε ότι τα τρία στελέχη είχαν λάβει αποζημίωση 79 εκατομμυρίων ελβετικών

φράγκων (80 εκατομμύρια δολάρια ή περίπου 71,28 εκατομμύρια ευρώ) μέσα σε πέντε χρόνια. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η αποζημίωση αυτή πήγε στον πρώην πρόεδρο Σεπ Μπλάτερ, τον πρώην γενικό γραμματέα Ζερόμ Βαλκ και τον πρώην οικονομικό διευθυντή και αναπληρωτή γενικό γραμματέα Μάρκους Κάτνερ.

Η παγκόσμια συνομοσπονδία τονίζει ότι μοιράστηκε τις εν λόγω πληροφορίες με το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ελβετίας και το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών και πως θα συνεχίσει να ερευνά την υπόθεση.

«Εφοδος» των ελβετικών αρχών στην έδρα της FIFA

Οι ελβετικές αρχές έκαναν «έφοδο» στην έδρα της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας (FIFA) στη Ζυρίχη και κατέσχεσαν έγγραφα και ηλεκτρονικά δεδομένα στην έρευνα που διεξάγουν αναφορικά με διαφθορά στους κόλπους της ανώτατης ποδοσφαιρικής αρχής, όπως έκανε σήμερα γνωστό το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα