3η Πολιτιστική Ολυμπιάδα στην Κομοτηνή

20:06 3/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ένα διαφορετικό τρόπο γιορτάζουν τη λήξη της σχολικής χρονιάς και υποδέχονται το καλοκαίρι έντεκα σχολεία της Ροδόπης. Για 3η φορά φέτος ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Συλλόγου Εβριτών του Νομού Ροδόπης και της Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αγώνων του Νομού και παίρνουν μέρος στην 3η Πολιτιστική Μαθητιάδα.

Χρήστος Χατζηπέμου

Το ραντεβού δίνεται την Τετάρτη 8 Ιουνίου

στις οκτώ το βράδυ στο θερινό θέατρο της Κομοτηνής. Εκεί θα «ξεδιπλώσουν» το ταλέντο τους και θα παρουσιάσουν όλα όσα έμαθαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς από τους γυμναστές τους: παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια, αλλά και δρώμενα και πολλές – πολλές εκπλήξεις από όλη την Ελλάδα.

«Η αγάπη για την παράδοση στη Ροδόπη, στους κόλπους της νέας γενιάς είναι εντυπωσιακή » δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών Νομού Ροδόπης κ. Χρήστος Χατζηπέμου σημειώνοντας πως η 3η Πολιτιστική Μαθητιάδα έχει γίνει πια θεσμός στη Ροδόπης. Έντεκα σχολεία, έντεκα διαφορετικές ομάδες χορεύουν παραδοσιακά, τραγουδούν και παρουσιάζουν δρώμενα πιάνοντας το νήμα της παράδοσης και της δημιουργίας από εκεί που το είχαν αφήσει οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους. «Είναι σημαντικό να αφήσουμε κι εμείς κάτι στα παιδιά μας για το οποίο θα είμαστε υπερήφανοι» δηλώνει ο εμπνευσμένος και πάντοτε δημιουργικός πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών και υπόσχεται σημαντικές εκδηλώσεις από την πλευρά του Συλλόγου και αυτό το Καλοκαίρι με τη συμμετοχή σε Διεθνές Φεστιβάλ στη Θάσο να ξεχωρίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα