Enrico Rava, μια μοναδική νύχτα για τους φίλους της Jazz

13:27 9/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα εντυπωσιακό φινάλε επιφυλάσσει στους φίλους της τζαζ το «Jazz+Πράξεις 2017» με το εκρηκτικό κουαρτέτο του διάσημου Ιταλού τρομπετίστα και συνθέτη Enrico Rava το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 21.30 στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου. Πρόκειται για αποκλειστική εμφάνιση του σχήματος στο «Jazz+Πράξεις 2017», στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου.

Μια μοναδική

νύχτα που θα καταγραφεί στις πλέον διακριτές και αξέχαστες στη μνήμη των θεατών. Υπεύθυνοι για αυτό, ο Enrico Rava και η εκλεκτή παρέα του.

Το σχήμα αποτελείται από διαφορετικές γενιές μουσικών. Από την αρχή της καριέρας του, ο Rava ενθάρρυνε με πάθος νέους μουσικούς, που έχουν την τάση να φέρνουν καινούριες ιδέες στο σχήμα και να ανανεώνουν τον ήχο του, να του ανοίγουν τις πόρτες σε νέες πιθανότητες και μεταμορφώσεις, ενώ την ίδια στιγμή σέβονται την παράδοση. Ο Rava ως αρχηγός του σχήματος χρησιμοποιεί τα δυνατά σημεία των μουσικών του, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο να προβάλουν την άφθονη πρωτοτυπία τους μέσα στον εκφραστικό κόσμο των μοναδικών συνθέσεών του.

Η ιδιοσυγκρασιακή μουσική του Enrico Rava τον έχει καταξιώσει στο πάνθεον της διεθνούς μουσικής σκηνής σαν έναν από τους πιο αναγνωρισμένους και διακεκριμένους τρομπετίστες. Με ανοιχτή αντίληψη και σπάνια ποικιλία στο παίξιμό του που εντάσσει ένα ευρύτατο φάσμα μουσικών ειδών και υφολογικών κατευθύνσεων της τζαζ (από την bebop έως την free jazz), έναν σπάνιο λυρισμό και μια ανεπανάληπτη συνύπαρξη μελωδικότητας και ρυθμού ο ογκόλιθος της διεθνούς τζαζ σκηνής Enrico Rava, έχοντας στο πλευρό του τρεις καταπληκτικούς-φλογερούς μουσικούς, εγγυάται μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία υψηλής ενέργειας, δυναμισμού και συναισθηματικών αποχρώσεων στο φινάλε του «Jazz+Πράξεις 2017».

Μια μοναδική νύχτα που θα καταγραφεί στις πλέον διακριτές και αξέχαστες στη μνήμη των θεατών. Υπεύθυνοι για αυτό, ο Enrico Rava και η εκλεκτή παρέα του.

O Ιταλός μουσικός δεν διστάζει να εξερευνήσει διαφορετικά μονοπάτια, με τη διεθνή αναγνώριση να επιβραβεύει γενναία την πολυεπίπεδη τζαζ δημιουργικότητά του.

Προπώληση εισιτηρίων

Discover (Ερμού 39)

Οπτικά Καραμούζη (Μαιζώνος 92)

Βιβλιοπωλείο Ροδόπουλος (Κορίνθου 270)

Δημοτικό Θέατρο « Απόλλων» Πάτρα

Αθανασία Σταμοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα