Μαγνήσια: Εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτκών Α’βάθμιας Εκπαίδευσης

13:19 9/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε διαδικασία εξέλιξης βρίσκεται η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και στη συνέχεια θα διενεργηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης του Συλλόγου, αντιπροσώπων στο 86ο Συνέδριο της ΔΟΕ και αντιπροσώπων στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Οι εκλογές

των δασκάλων, θα διεξαχθούν στα 3ο και 20ο δημοτικά σχολεία Βόλου, από τις 13:00 μέχρι τις 19:00.

Όπως τονίστηκε στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση, η απερχόμενη διοίκηση στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των αδυνάτων, όπως τα προσφυγόπουλα, που εντάχθηκαν ομαλά στα σχολεία της Μαγνησίας. Επίσης, αναδείχτηκαν ζητήματα ειδικής αγωγής με Πανελλαδική διημερίδα που έγινε στο Βόλο, όπως και τα θέματα της προσχολικής αγωγής, για να αποκτήσουν τα Νηπιαγωγεία της περιοχής τα καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων

Από την πλευρά του ο Αποστόλης Μούσιος της ΔΑΚΕ εξέφρασε την αντίθεσή του στη συνεχή συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου, εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας και τόνισε ότι η ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα προασπίσει το δημόσιο σχολείο, για να έχουν πρόσβαση όλοι οι μαθητές και στο ολοήμερο σχολείο. Ακόμη ζήτησε διετή υποχρεωτική προσχολική αγωγή και να μην μπαίνει η Παιδεία στη μέγγενη των μνημονιακών πολιτικών.

Ο Φίλιππος Κωνσταντινίδης από την πλευρά της «Δημοκρατικής Συνεργασίας Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών», επεσήμανε ότι τα κορυφαία ζητήματα της διετίας που κλείνει είναι η αποδόμηση του ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, η ειδική αγωγή έχει αφεθεί στην τύχη της και πάνω σ’ αυτά τα ζητήματα πρέπει να πάρουμε θέση, όπως και για τη δίχρονη προσχολική αγωγή.

Ο Φωκάς Καρακούσης της παράταξης «Αξιοπρέπεια, Αλληλεγγύη, Αντίσταση» δήλωσε ότι πάνταμπορούν να διεκδικηθούν ζητήματα και θέματα που θα βοηθήσουν την εκπαίδευση να πάει ένα βήμα μπροστά. Υπάρχουν αρκετά σημεία που μας ενώνουν και θα πρέπει σε όλα αυτά να βρεθεί μια κοινή γραμμή και συνιστώσα στην οποία ενωμένοι να έχουμε αγώνες που θα είναι επιτυχείς και ουσιαστικοί.

Ο Αποστόλης Ριζόπουλος της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» τόνισε ότι θα πρέπει να καλυφθούν όλες οι μορφωτικές ανάγκες όλων των παιδιών σε όλα τα σχολεία. Όπως είπε, πρέπει να υπάρχει δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, ένα ενιαίο 12χρονο σχολείο που θα μορφώνει τα παιδιά μέχρι τα 18 χρόνια και θα καλύπτει όλες τις ανάγκες που υπάρχουν.

Τέλος, ο Αργύρης Παπαθανασίου της «Ριζοσπαστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Μαγνησίας» τάχθηκε υπέρ του 12χρονου ενιαίου σχολείου και της δίχρονης προσχολικής αγωγής, που θα είναι υποχρεωτική, δημόσια και δωρεάν, για όλα τα παιδιά, χωρίς εξαιρέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα