En Lefko Film Festival: Ένα νέο κινηματογραφικό φεστιβάλ

17:59 20/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το 1ο En Lefko Film Festival θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου, με προβολές στους κινηματογράφους Ιντεάλ και Δαναός, αλλά και σε συγκεκριμένες «γωνιές» της πόλης, με δράσεις-εκπλήξεις.

Όπως ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Σάκης Τσιτομενέας, μαζί με την ομάδα της διοργάνωσης, στόχος είναι «να εγκαινιάσει μία νέα,

ανοιξιάτικη κινηματογραφική γιορτή, με σκοπό να ξεπεράσει τους περιορισμούς ανάμεσα σε διαφορετικά κινηματογραφικά είδη, να μας συστήσει τις πιο καυτές εξελίξεις στο σινεμά και την τηλεόραση και να ξεκινήσει έναν ανοιχτό διάλογο καλλιτεχνικής έκφρασης και ψυχαγωγίας».

«Το 1ο En Lefko Film Festival είναι περισσότερο μία πλατφόρμα, που έρχεται να συνδεθεί με την πόλη της Αθήνας και τους ανθρώπους της», ανέφερε ο κ. Τσιτομενέας.

Στα επτά επιμέρους τμήματα της διοργάνωσης (Under the Radar, Red Carpet, On Air, Small Screen on Big Screen, Get Creative, Αφιέρωματα, Midnight Thrills) θα προβληθούν περισσότερες από 50 ταινίες.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 26 Απριλίου στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών, με το φιλμ «Η Χαμένη Πόλη του Ζ», του Τζέιμς Γκρέι, βασισμένο στην αληθινή ιστορία του Ντέιβιντ Φόσετ, το ταξίδι του οποίου στον Αμαζόνιο αποκάλυψε εντυπωσιακά ευρήματα από τη ζωή ενός ανεξερεύνητου, πολύ εξελιγμένου πολιτισμού που κατοικούσε, ενδεχομένως, στην περιοχή. (Η είσοδος θα γίνει με προσκλήσεις).

Στο τμήμα «Under the Radar» θα διαγωνιστούν έντεκα ταινίες, οι οποίες παρουσιάστηκαν σε διεθνή κινηματογραφικά Φεστιβάλ-
διεκδικώντας το χρηματικό έπαθλο των 5.000 ευρώ- βραβείο που θα αποφασίζεται και θα απονέμεται απευθείας από το κοινό του Φεστιβάλ στη νικήτρια ταινία. Ανάμεσα τους και η ελληνική ρομαντική κομεντί του Στέργιου Πάσχου, με τίτλο «Άφτερλωβ».

Στο διαγωνιστικό τμήμα «On Air», έξι μουσικά ντοκιμαντέρ θα διεκδικήσουν το έπαθλο των 2.000 ευρώ. Τον ρόλο των κριτών αναλαμβάνουν οι παραγωγοί του ραδιοσταθμού, με σκοπό να αναδείξουν το μεγαλύτερο μουσικοκινηματογραφικό φιλμ της σεζόν.

Το Φεστιβάλ εντάσσει επίσης στο πρόγραμμά του μία ενότητα με προβολές τηλεοπτικών σειρών (κλασικών αλλά και νέων) στην κινηματογραφική οθόνη.

Ακόμα περισσότερες εκπλήξεις προβλέπονται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

Η διοργάνωση θα διανείμει 500 δωρεάν εισιτήρια για ανέργους, σε επιλεγμένες προβολές. Η διανομή των προσκλήσεων, τις οποίες οι δικαιούχοι θα μπορούν να ανταλλάξουν με εισιτήρια μηδενικής αξίας στα ταμεία του κινηματογράφου που προβάλλει την εκάστοτε ταινία, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Απριλίου στη Στέγη του συνΑθηνά του Δήμου Αθηναίων (Αθηνάς 55, απέναντι από την Βαρβάκειο Αγορά). Η παραλαβή τους θα γίνεται με την επίδειξη της προσωπικής ισχύουσας κάρτας ΟΑΕΔ, από τις 12:00 έως τις 14:00 ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Δείτε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Keywords
Τυχαία Θέματα