Για τα "υποχρεωτικά" και "προαιρετικά" εμβόλια. Ενημέρωση από έναν ειδικό

Υπάρχουν εμβόλια τα οποία δεν είναι στα λεγόμενα "υποχρεωτικά", αυτά δηλαδή που αποζημιώνει πλήρως το κράτος. Υπάρχουν και εμβόλια που δεν αποζημιώνει το κράτος και θεωρούνται "προαιρετικά". Ο διαχωρισμός είναι εντελώς λάθος. Το ποιο εμβόλιο θα αποζημιώσει το κράτος έχει να κάνει και με οικονομοτεχνικα κριτήρια. Ελπίζω να γίνει κατανοητό αυτό που θα πω αλλά άλλη η δουλειά του κράτους στο που θα διοχετεύσει τα χρήματα του και άλλη του γονιού.

Θα δώσω ένα παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι το κράτος έχει 1 εκ ευρώ. Πρέπει να βάλει κάτω τα πράγματα και να υπολογίσει. Με το εκατομμύριο που έχω

είναι καλύτερα να το βάλω για να εγκρίνω το εμβόλιο του μηνιγγιτιδόκοκου ή να φτιάξω ένα δρόμο ώστε να μην σκοτώνεται ο κόσμος; . Που είναι πιο αποτελεσματικά. Αποφασίζει λοιπόν να τα δώσει στο δρόμο. Ή σε επίδομα θέρμανσης. Το παιδί όμως είναι το παιδί σου. Αν έχεις τη δυνατότητα λοιπόν πρέπει να αποφασίσεις. Να του πάρω ένα παιχνίδι ή να κάνω μια δόση του εμβολίου της μηνιγγίτιδας;Ή της γρίπης;. Και σε αυτό το ερώτημα θα απαντήσεις εσύ ως γονιός. Και όχι το κράτος.

Κάθε φορά που βλέπουμε θάνατο παιδιού από μια νόσο για την οποία υπάρχει εμβόλιο αναρωτιομαστε γιατί δεν είναι στα υποχρεωτικά. Να τονίσω εδώ πως και στα λεγόμενα υποχρεωτικά να ήταν περίπου ένα 30 % δεν θα το είχε κάνει.

Πόσα κορίτσια νομίζετε έχουν κάνει το εμβόλιο του HPV;.Πόσες γυναίκες από αυτά τα κορίτσια θα πεθάνουν από καρκίνο του τραχήλου ;.Παρα πολλές. Κι αυτό είναι ευθύνη του γονιού.

Και κάτι ακόμα. Σε κάθε εμβόλιο πέρασαν αρκετά χρόνια για να μπει στα "υποχρεωτικά". Από την κυκλοφορία του έως την ευρεία χρήση του ξέρετε πόσα παιδιά πέθαναν;. Χιλιάδες. Χιλιάδες άδικοι θάνατοι για μια νόσο που είχε ήδη εμβόλιο. Μέχρι να πεισθεί ο κόσμος, το κράτος και οι Παιδίατροι.

Για αυτό αφυπνισθειτε. Δεν υπάρχει υποχρεωτικό και μη, εμβόλιο. Υποχρεωτικό είναι να δώσετε τα καλύτερα στο παιδί σας για μια ασφαλή ζωή. Μην περιμένετε από το κράτος. Ό, τι έχει κάνει για εσάς θα κάνει και για το παιδί σας. Και όπως ξέρετε δεν κάνει πάντα το καλύτερο.

Εμβολιαστε τα παιδιά σας. Σώστε τα

Γράφει ο Αντώνης Δαρζέντας στην προσωπική του σελίδα στο Facebook

εμβόλιαεμβολιασμόςΔημόσια υγεία
Keywords
Τυχαία Θέματα