Eιδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:17 5/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Αύριο ανοίγει τις πύλες της η 25η Έκθεση KAVALΑEXPO που διοργανώνει το Επιμελητήριο Καβάλας.
Πάνω από 80 εκθέτες από την Καβάλα, την ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδος αλλά και χώρες όπως η Κύπρος, η Βουλγαρία και η Σερβία, αναμένεται να δώσουν το παρόν στα περίπτερα του εκθεσιακού κέντρου της Νέας Καρβάλης “Απόστολος Μαρδύρης”, με το ενδιαφέρον φέτος να στρέφεται και προς την κατεύθυνση των τουριστικών υπηρεσιών (μέσω

της πρόσκλησης επιχειρηματικών φορέων και επιχειρήσεων τουριστικού κλάδου, ιδιαίτερα από τις Βαλκανικές χώρες).
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν αύριο (Παρασκευή) στις 8 το βράδυ.

** Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί στις 10 Οκτωβρίου ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ για να παρουσιάσει την τουριστική πρόοδο του νησιού αλλά και ζητήματα λιμενικά. Η Θάσος, κατά την διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας υποδέχθηκε 1 εκατομμύριο τουρίστες, κατατάσσοντας το νησί στην πρώτη δεκάδα των τουριστικών προορισμών της Ελλάδος.

** Πέντε νέοι δικαστικοί υπάλληλοι θα στελεχώσουν τις δικαστικές υπηρεσίες του Ν. Καβάλας έως τα Χριστούγεννα. Το θέμα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης από τους δικαστικούς υπαλλήλους είναι η απομαγνητοφώνηση και η καταγραφή και των ποινικών διαδικασιών

** Την υποψηφιότητα του συνδυασμού, με τον οποίο θα συμμετάσχει στις εκλογές του Επιμελητηρίου Καβάλας τον ερχόμενο Δεκέμβριο, παρουσίασε χθες στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας.
Το όνομα του συνδυασμού είναι «Επιχειρηματική πρωτοβουλία: Τολμώ – Επιχειρώ – Δημιουργώ.

** Την έντονη διαμαρτυρία της, για την κεραία κινητής τηλεφωνίας, της οποίας η τοποθέτηση επίκειται σε ακατοίκητη οικοδομή επί της οδού Αιμιλιανού 14 και Κωνσταντινουπόλεως, εκφράζει η Ένωση Γονέων του δήμου Καβάλας. Επικαλείται την μικρή απόσταση από το 25ο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο, το 13ο Δημοτικό Σχολείο / Νηπιαγωγείο, το 3ο Γυμνάσιο, το 6ο Λύκειο & Μουσικό Σχολείο και το 12ο Δημοτικό Σχολείο. Ζητά την παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών.

** Συνάντηση φορέων για την φετινή διοργάνωση της Ονειρούπολης στην Δράμα, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο δημαρχείο της πόλης. Νέα πρόσωπα εντάσσονται στη διοργάνωση και νέες προτάσεις κατατέθηκαν για την ανανέωση της Ονειρούπολης.

** Ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Καβάλας «Ο Έβρος» ενημερώνει όλα τα μέλη του, να παραστούν στον καθιερωμένο ετήσιο Αγιασμό, για την νέα χρονιά, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στο Ισόγειο, του κτιρίου του «Πυθαγόρα».

** Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, ενημερώνει πως, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι, στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας (Αλεξάνδρα Δήμογλου), θα τελεστεί ο Αγιασμός για την νέα αγωνιστική περίοδο, για όλα τα τμήματα.

** Γενικά αίθριος είναι σήμερα ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Γενικά αίθριος θα είναι και αύριο ο καιρός στην περιοχή ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα