Eιδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:30 1/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Το τελευταίο αντίο στον Μητροπολίτη
Το τελευταίο αντίο είπαν κάτοικοι και φορείς της Καβάλας στον Μητροπολίτη Προκόπιο που επί 43 συνεχή χρόνια πρόσφερε αδιαλείπτως τις υπηρεσίες του. Χθες στις 12 το μεσημέρι εψάλλει η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιου στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Καβάλας, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.
Η σορός του μακαριστού Μητροπολίτου Προκοπίου

μεταφέρθηκε, μετά το πέρας της εξόδιου ακολουθίας, με πομπή δια της οδού Ομονοίας μέχρι του Μνημείου του Αποστόλου Παύλου πλάι στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και από εκεί στην ιερά Μονή του Αποστόλου Σίλα προς ενταφιασμό.
Η παρουσία του κόσμου ήταν εντυπωσιακή ανάλογη με το μέγεθος του αείμνηστου ποιμενάρχη.

Καβάλα: Προχωρά η συγχώνευση του ΤΕΙ με το ΔΠΘ
Προχωρά η διαδικασία συγχώνευσης του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Στο πλαίσιο αυτό οι τρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ.κ. Εμμανουηλίδης, Μορφίδης και Παπαφιλίππου αναμένεται να συναντηθούν την Τετάρτη 2 Αυγούστου με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει εκπονηθεί μία μελέτη σκοπιμότητας για την συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων ενώ έχει συσταθεί 11μελής επιτροπή που επεξεργάζεται σχέδιο δημιουργίας πολυτεχνικών σχολών στην Καβάλα και δασολογικών σχολών στην Δράμα.

Νέστος: Διανομή νερού στα ορεινά
Από τις εργασίες του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου TAP AG υπέστη βλάβη το τοπικό σύστημα υδροδότησης του Δήμου Νέστου στο Διαλεκτό και μετά από παρεμβάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Νέστου με την συνδρομή της εταιρείας η βλάβη επιδιορθώθηκε προσωρινά και επανήλθε η παροχή νερού στην περιοχή.
Ο ΤΑΡ και η εργολήπτρια εταιρεία Spiecapag συνεργάζονται με τη ΔΕΥΑΝ, το Δήμο Νέστου και άλλους αρμόδιους φορείς για να περιορίσουν τις συνέπειες του συμβάντος, έως ότου επανέλθουν τα απαιτούμενα επίπεδα στις τοπικές δεξαμενές και η φυσιολογική παροχή νερού.
Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία διανέμει πόσιμο νερό στις λίγες εναπομείνασες ορεινές κοινότητες όπου υπάρχει ακόμη χαμηλή πίεση νερού ήτοι στο Γέροντα, την Πέρνη, την Πετροπηγή, το Ποντολίβαδο και την Νέα Κώμη. Η διανομή θα συνεχιστεί μέχρι η παροχή νερού στις κοινότητες αυτές να αποκατασταθεί τελείως.

Καβάλα: Προετοιμασία του Επιμελητηρίου για τις εκλογές
Συνεδρίασε χθες το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καβάλας κατά την διάρκεια της οποίας έλαβε τις πρώτες αποφάσεις για τις εκλογές του, οι οποίες σύμφωνα με τροπολογία που εγκρίθηκε στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα θα γίνουν τον προσεχή Δεκέμβρη.
Ειδικότερα ορίστηκε ο εκπρόσωπος του φορέα στην Εκλογική Επιτροπή ενώ θα κληθούν να ψηφίσουν το νέο 21μελες διοικητικό συμβούλιο τα μέλη του Επιμελητηρίου όσο και τα μέλη του ΓΕΜΗ.

Καβάλα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν λόγω εκτέλεσης εργασιών φωτοκατάλυσης στην οδό Βενιζέλου από τον κόμβο Φαλήρου μέχρι την Οδό Δαγκλή, Ερυθρού Σταυρού και σε κάθετες αυτών οδούς στα πλαίσια συντήρησης του έργου Βιοκλιματική Αναβάθμιση τμήματος του αστικού κέντρου της πόλης της Καβάλας.
Συγκεκριμένα θα ισχύσει η απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην οδό Βενιζέλου από τον κόμβο Φαλήρου μέχρι την Οδό Δαγκλή
και για το χρονικό διάστημα από σήμερα από τις 8 το πρωί και μέχρι την Πέμπτη 3 Αυγούστου στις 8 το πρωί.
Επίσης θα ισχύσει απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στις κάθετες οδούς με κατεύθυνση εισόδου προς την οδό Ελ. Βενιζέλου για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Καβάλα: Η «Λυσιστράτη» στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων
Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη παρουσιάζεται την Παρασκευή 4 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο πλαίσιο του 60ου Φεστιβάλ Φιλίππων
Στους κυρίαρχους ρόλους οι Πέτρος Φιλιππίδης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Ναταλία Τσαλίκη και ο Γιάννης Μπέζος.

Θάσος: Βοήθεια σε Ρουμάνα τουρίστρια
Στις 11 περίπου το βράδυ κλήθηκε χθες η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θάσου για να διευκολύνει 46χρονη τουρίστρια από τη Ρουμανία που βρίσκονταν σε πηγή αγιάσματος πλησίον του μοναστηριού Αρχάγγελου και η οποία δεν ήταν σε θέση να επιστρέψει στο μοναστήρι από το μονοπάτι μέσω του οποίου κατέβηκε στην πηγή. Άνδρες της Πυροσβεστικής διευκόλυναν την τουρίστρια να επιστρέψει στο μοναστήρι χωρίς να υπάρξει ο παραμικρός , τραυματισμός της.

Καβάλα: Ραντεβού εργαστηριακών εξετάσεων στο Νοσοκομείο
Την Τετάρτη 2 Αυγούστου ανοίγει στο Νοσοκομείο Καβάλας το σύστημα για τον προγραμματισμό ραντεβού εργαστηριακών εξετάσεων (Μαστογραφίες, Υπέρηχοι και Αξονικές Τομογραφίες) για το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2017.
Για την εκτέλεση των παραπάνω εξετάσεων είναι απαραίτητη η προσκόμιση ηλεκτρονικών παραπεμπτικών. Για το κλείσιμο των ραντεβού δεν χρειάζεται παραπεμπτικό.

Καβάλα: Προβολή ταινίας
Μέχρι και την Κυριακή 6 Αυγούστου η Κινηματογραφική Λέσχη του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας θα προβάλει στο ΖΕΦΥΡΟ την δραματική κομεντί «Toni Erdmann». Η ταινία που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2016 είναι σε σκηνοθεσία Μάρεν Άντε και έχει διάρκεια 162 λεπτά και παίζουν οι ηθοποιοί Πέτερ Σιμόνιτσεκ, Σάντρα Χίλερ, Μίκαελ Γουίντενμπορν.
Η ταινία που πήρε βραβείο κριτικών στις Κάνες για την πιο απρόοπτη και κινηματογραφικά περίτεχνη ταινία της χρονιάς, είναι μια πικρή τρυφερή, πρωτότυπη και ξεκαρδιστικά αστεία ιστορία διπλής »ενηλικίωσης», με εύστοχες ψυχαναλυτικές κοινωνικές παρατηρήσεις.

Αίθριος καιρός
Αίθριος καιρός θα επικρατήσει σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία με την θερμοκρασία στην μέγιστη τιμή της να φτάνει στους 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.

.

Keywords
Τυχαία Θέματα