Κομοτηνή:ΕΡΤ Ειδήσεις 1-8-2017

06:30 1/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική
Βουλή
Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσά τους και οι κ.κ. Μουσταφά Μουσταφά (Ροδόπης) και Χουσεϊν Ζεϊμπέκ (Ξάνθης) με θέμα την κατακόρυφη πτώση της τιμής του πρόβειου γάλακτος και ο πραγματικός κίνδυνος για τη Φέτα. «Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια συνεχής πτωτική πορεία της τιμής κυρίως του πρόβειου, αλλά και του γίδινου γάλακτος. Πλέον η τιμή παραγωγού για το πρόβειο σε πολλές περιπτώσεις προσεγγίζει τα 0,80 ευρώ/λίτρο,

όταν μέχρι το 2016 κινούνταν σε επίπεδα άνω του 1ευρώ/λίτρο.

Τα συγκεκριμένα επίπεδα τιμών, καθιστούν τη συντριπτική πλειοψηφία των εκμεταλλεύσεων ζημιογόνες και οδηγούν τους παραγωγούς σε μείωση ζωικού κεφαλαίου.» αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί: αν προτίθενται να προβούν σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες που θα διασφαλίζουν την παραγωγή φέτας όπως αυτή ορίζεται ως προϊόν ονομασίας προέλευσης, ώστε να διατηρήσει το χαρακτήρα ενός μοναδικού προϊόντος με διεθνή αναγνώριση;

Παραχώρηση παροπλισμένου ασθενοφόρου στο Πολυδύναμο Ιατρείο Οργάνης
Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Οργάνης του δήμου Αρριανών για την παραχώρηση ενός μόνιμου ασθενοφόρου στον ορεινό οικισμό, που αποτέλεσε αντικείμενο κοινοβουλευτικής ερώτησης του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, φαίνεται ότι βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης όπως προκύπτει από απάντηση του υπουργείου Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, «η διοίκηση της 4ης ΥΠΕ έχει ολοκληρώσει την διαδικασία έγκρισης που αφορά στην παραχώρηση παροπλισμένου ασθενοφόρου μάρκας FIAT με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΥ 7200 στο Πολυδύναμο Ιατρείο Οργάνης, έχοντας εκδώσει την σχετική απόφαση για δωρεάν παραχώρηση».

Περιφέρεια
Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου
Συνεδριάζουν σήμερα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις 18.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν και δύο επερωτήσεις του Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ » κ. Βασίλειου Τραιφόρου.
Τι συνετέλεσε και δεν πραγματοποιήθηκε η εβδομάδα υγείας που ήταν μία απόφαση της Περιφέρειάς μας και μοναδική στον Eλλαδικό χώρο, είναι η πρώτη. Και μια δεύτερη σχετικά με τη λειτουργία της Επιτροπής Ανάπτυξης.

Επίσκεψη στις πληγείσες από χαλαζόπτωση περιοχές
Στην Μαρώνεια, στους Προσκυνητές, στην Κρωβύλη και τους Ασκητές βρέθηκε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης μαζί με εκπροσώπους του ΕΛΓΑ, τον Δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών Γιάννη Σταυρίδη και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Προσκυνητών Παναγιώτη Παρασκελίδη.
Με αυτόν τον τρόπο ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει απο κοντά το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε η χαλαζόπτωση, η οποία έπληξε την περιοχή την Πέμπτη 27 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, η χαλαζόπτωση έκανε τεράστιες ζημιές σε καλλιέργειες αμπελιών, αχλαδιών, μήλων, ελαιοδέντρων ενώ μεγάλη ζημιά υπέστησαν επίσης εκτάσεις με βαμβάκια, φασόλια, μπάμιες και καπνά.
Αμέσως έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις, προκειμένου να γίνει η καταγραφή των ζημιών ενώ από σήμερα Τρίτη οι πληγέντες θα μπορούν να κάνουν δηλώσεις στις κατά τόπους κοινότητες. Επιπλέον ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αγρότες της περιοχής και να συζητήσει για τα προβλήματα και τις καθημερινές τους ανάγκες.

Κοινωνία
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα κοινωνικού τουρισμού και Αγροτικής Εστίας από τον ΟΓΑ
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα κοινωνικού τουρισμού και Αγροτικής Εστίας από τον ΟΓΑ. Από σήμερα, όσοι κληρώθηκαν να συμμετάσχουν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας θα μπορούν να παραλαμβάνουν από τα ΚΕΠ τα δελτία τους. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΓΑ η κλήρωση για την ανάδειξη δικαιούχων πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τον προγραμματισμό και με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Τα ονόματα των κληρωθέντων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr – ηλεκτρονικές υπηρεσίες – Αγροτική Εστία- κληρωθέντες δικαιούχοι) για τα προγράμματα του Κοινωνικού – Ιαματικού Τουρισμού, των 4ήμερων εκδρομών και των εισιτηρίων θεάτρου. Περιθώριο παραλαβής δελτίων υπάρχει για τους δικαιούχους μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου.

Προσλήψεις
Προσλήψεις στην υγεία
Ξεκινά σήμερα Τρίτη 1η Αυγούστου και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017, η υποβολή αιτήσεων ανέργων στον ΟΑΕΔ για προσλήψεις και για χρονικό διάστημα 12 μηνών στο «Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης 1.135 ανέργων στο Δημόσιο Τομέα της Υγείας». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αποτελεί συνέχεια του αντίστοιχου περσινού με την έννοια ότι αφορά θέσεις απασχόλησης που δεν καλύφθηκαν κατά την πρώτη προκήρυξή του και τώρα επαναπροκηρύσσονται.

Σύμφωνα με την σχετική Δημόσια Πρόσκληση δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά, αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), στο σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης, από χρήστες πιστοποιημένους στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της Διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ.

Προσλήψεις στο ΠΕΡΠΑΤΩ Κομοτηνής
Ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης ΠΕΡΠΑΤΩ ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων για την κάλυψη αναγκών του Συλλόγου ΠΕΡΠΑΤΩ, που εδρεύει στην πόλη της Κομοτηνής. Πρόκειται για την πρόσληψη ενός εργοθεραπευτή και ενός νοσηλευτή για έξι μήνες.

Πολιτισμός

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στη Μαρώνεια
Στο λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους στη Μαρώνεια της Ροδόπης θα δώσει σήμερα συναυλία στις εννέα και μισή το βράδυ η γνωστή ερμηνεύτρια Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Μαρωνείας Σαπών.

3ο Φεστιβάλ Via Egnatia 2017 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη το χρονικό διάστημα από 13 Αυγούστου έως 24 Σεπτεμβρίου.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, η προετοιμασία της διοργάνωσης του «3ου Φεστιβάλ Via Egnatia 2017» κατά μήκος της αρχαίας ιστορικής Εγνατίας.
Στόχος των διοργανωτών είναι η ανάδειξη της αρχαιολογικής, θρησκευτικής, πολιτιστικής κληρονομιάς και των περιοχών ιδιαίτερης οικολογικής σημασίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες, χορωδιακές και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, εκθέσεις φωτογραφίας με επίκεντρο την Αρχαία Εγνατία Οδό και πλήθος άλλων εκδηλώσεων. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 13/8/2017 έως 24/9/2017 σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Αρχοντικό Ταβανιώτη

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης συμμετέχει στις πανελλήνιες εκδηλώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τον εορτασμό της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου με ξενάγηση για το ευρύ κοινό στο Αρχοντικό Ταβανιώτη στη Μαρώνεια, τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017 και ώρα 21:00.
Το Αρχοντικό Ταβανιώτη θα παραμείνει ανοιχτό εκείνη την ημέρα από τις 20:00 έως τις 24:00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Καρυδιά
Με τη Θεατρική παράσταση : «Πωλείται Πατρίς» σε Σύνθεση – Σκηνοθεσία Χρύσας Ιωαννιδου ξεκινούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Καρυδιά που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος. Παίζουν: Αγησίλαος Βεσεξίδης – Χρύσα Ιωαννίδου. Ενορχήστρωση: Φώτης Ζανελάρης. Την Πέμπτη στις 21:30 το βράδυ.
Την Παρασκευή 4 Αυγούστου το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακή βραδιά με συμμετοχή των παρακάτω χορευτικών συγκροτημάτων: Πολιτιστικός μορφωτικός εξωραϊστικός σύλλογος Γρατινης «Ο ΓΡΑΤΙΝΟΣ».Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου. Πολιτιστικός σύλλογος γυναικών Μέσης. Πολιτιστικός σύλλογος ανατολικορωμυλιωτων Κομοτηνής. Πολιτιστικός σύλλογος Καρυδιάς και φίλων.
Και την 3η μέρα το Σάββατο 6 Αυγούστου το πρόγραμμα κλείνει με Λαϊκό – παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα «ΟΡΦΕΑΣ» στις 21:30 το βράδυ.

Αστυνομικό δελτίο
Πνιγμός ενός 74χρονου
Ένας 74χρονος, πρώην τραπεζικός υπάλληλος, από την Ξάνθη ανασύρθηκε νεκρός χθες το μεσημέρι από την παραλία Μυρωδάτου όπου έκανε μπάνιο. Ο άτυχος άνδρας διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του .

Παραβάσεις και πρόστιμα
Σωρεία παραβάσεων που αφορούν κυρίως στη μη έκδοση αποδείξεων προέκυψε από τους ελέγχους που διενήργησαν τις τελευταίες ημέρες τα συνεργεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και τα οποία επέβαλαν ποινή λουκέτου για διάστημα έως και 96 ώρες. Μεταξύ άλλων επιβλήθηκε «λουκέτο» 96 ωρών σε νυχτερινό κέντρο και στην Κομοτηνή.

Καιρός
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, ιλχάν αχμέτ, κοινωνικος τουρισμος, συριζα, υπουργοι, fiat, γνωση, ελγα, ογα, κεπ, οαεδ, egnatia, πανελληνιες 2013, συμμετοχή, ξανθη, σωρεία, καιρος, αιγαιο, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, εκλογικα αποτελεσματα, σταση εργασιας, βουλη, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, πανελληνιες 2011, βασεις πανελληνιων, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, τραπεζα της ανατολης, πανελληνιες 2012, πανελληνιες, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αποτελεσματα, βουλευτες, ημερομήνια, ζουγανελη, κληρωση, μπαμιες, δωρεαν, ελγα, θανατος, θεμα, θρακη, κεπ, ογα, ονοματα, πλαισιο, προγραμμα, ωρα, egnatia, fiat, αγροτικη, αρχαια, αχμετ, βορεια, βραδια, βραδυ, βρισκεται, γινει, γινεται, γλεντι, δευτερα, διαστημα, δυνατοτητα, δημοσιο, δηλωσεις, διοικηση, δωσει, εγνατια, ευκαιρια, αιθουσα, υπαρχει, εκθεσεις, εβδομαδα, εννοια, εξι, εστια, ετος, εφορεια, ζημια, υπηρεσιες, ιλχάν αχμέτ, λειτουργια, μακεδονια, μηκος, μηνες, μειωση, μπανιο, ξανθο, πεδιο, πεμπτη, προβληματα, προγραμματα, προσληψεις, σαββατο, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, σκηνοθεσια, τιμη, τριτη, φασολια, φετα, φεστιβαλ, ωρες, ατυχος, μποφορ, δικαιωμα, εννεα, ηλεκτρονικα, νοσοκομειο, ορχηστρα, θερμοκρασια, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα