EKA: Στηρίζουμε τη συγκέντρωση για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή στις 21/6

19:40 20/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Υπό τον τίτλο «Νέες περιπέτειες για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή-Ιλισίων», το εργατικό κέντρο της Αθήνας, δήλωσε τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 και ώρα 7.00 μ.μ.

Θα προηγηθεί προσυγκέντρωση στο Πάρκο Σχολής Χωροφυλακής επί της Λεωφόρου Μεσογείων.

Όπως αναφέρει το

ΕΚΑ: «Σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου Αθηναίων, στην Αθήνα έχει καταγραφεί ότι την περίοδο 2000 – 2012 για κάθε ένα βαθμό Κελσίου αύξησης της μέγιστης ημερήσιας θερμοκρασίας πάνω από τους 31,5°C, το ποσοστό της θνησιμότητας αυξήθηκε κατά 5,2%.

Ως γνωστόν οι χώροι πρασίνου αποτελούν το φυσικό κλιματιστικό μιας πόλης. Για μια πόλη δε όπως η Αθήνα, με το λιγοστό πράσινο ανά κάτοικο, οι εναπομείναντες χώροι πρασίνου θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με μεγάλη προσοχή. Και δεν είναι μόνον αυτό. Με την άνευ προηγουμένου υποβάθμιση της ζωής των εργαζομένων και των ανέργων της Αθήνας τα τελευταία χρόνια της επιτροπείας με την ραγδαία μείωση των εισοδημάτων, οι τελευταίοι ελεύθεροι χώροι αποτελούν οάσεις για τους Αθηναίους και τα παιδιά τους, όπου μπορούν να αναπνεύσουν οξυγόνο αφού δεν μπορούν να ξεμυτίσουν από την πόλη».

Τέλος το ΕΚΑ επισημαίνει πως: «Σε αυτή την αφόρητη για τους πολίτες κατάσταση έρχεται η πρόταση για την κατασκευή γηπέδου στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει ένα θεσμικό ξήλωμα μέσα από την ακύρωση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος Προστασίας του Υμηττού, που θα έχει ως αποτέλεσμα την κατάργηση του Πάρκου. Αλήθεια, πως θα γίνει η πόλη μας ανθεκτική στην κλιματική αλλαγή που την απειλεί με παρατεταμένους καύσωνες και ασφυξία; Καταργώντας το λιγοστό πράσινο που απέμεινε;

Το ΕΚΑ υποστηρίζει σθεναρά το αίτημα των κατοίκων της περιοχής για την ανάκληση της απόφασης για την δημιουργία του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Πάρκο Γουδή, το οποίο μαζί με τις δραστηριότητες που το ακολουθούν θα το αλώσουν στην πράξη.

Ζητάμε την άμεση απομάκρυνση ασύμβατων για το δάσος εγκαταστάσεων που το ροκανίζουν, καθώς και την ολοκλήρωση των ενεργειών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της υλοποίησης στο σύνολο του Μητροπολιτικού Πάρκου. Σε όλες τις μεγάλες πόλεις οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις γίνονται εκτός του κέντρου. Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό. Ζητάμε την άμεση ανάκληση της πρότασης για την κατασκευή γηπέδου στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή».

Σχετικές ειδήσεις:
Kινητοποίηση φορέων στις 21 Ιουνίου για το μητροπολιτικό πάρκο Γουδή

Συγκέντρωση φορέων και κατοίκων για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

Υπερτοπικό πάρκο και όχι γήπεδο στο Γουδή διεκδικούν κάτοικοι της περιοχής

Συγκέντρωση κατοίκων για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή την Τετάρτη 13 Απριλίου – Ημερίδα στις 5 Απριλίου

Συγκέντρωση στο Πάρκο Γουδή στις 13 Απριλίου από κατοίκους που διεκδικούν την προστασία του και τη μη εμπορευματοποιημένη χρήση του

Keywords
Τυχαία Θέματα