Clean Up-Safety Days από το Ι.O.AΣ. «Πάνος Μυλωνάς»

10:28 9/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την 3η Clean Up-Safety Day δράση υλοποίησε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και η LeasePlan Hellas σε συνεργασία με τον Δήμο Δάφνης για την αποκατάσταση και βελτίωση των πινακίδων οδικής σήμανσης που έχουν υποστεί βανδαλισμούς.

Με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Κολοκοτρώνη στο μετρό της Δάφνης και σύνθημα «Καθαρές Πινακίδες – Ασφαλέστεροι Δρόμοι», 40 εργαζόμενοι της LeasePlan Hellas

και μέλη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» ένωσαν τις δυνάμεις τους ξανά με στόχο να καθαρίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες βανδαλισμένες πινακίδες οδικής σήμανσης στις κεντρικές οδούς της περιοχής και τα κατάφεραν για ακόμη φορά! Συνολικά καθαρίστηκαν 192 πινακίδες.

Με την ολοκλήρωση και της 3ης Clean Up-Safety Day, περισσότερες από 640 πινακίδες έχουν αποκατασταθεί σε τρεις δήμους της Αττικής, ενώ συνολικά 160 εθελοντές της LeasePlan και του Ι.Ο.ΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» έχουν συμβάλλει ενεργά στην υλοποίηση και ολοκλήρωση των τριών αυτών δράσεων που διασφαλίζουν ασφαλέστερη οδήγηση, πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και βελτίωση της καθημερινότητας των οδηγών και των πεζών.

Τι είναι οι Clean Up-Safety Days

Οι Clean Up-Safety Days αποτελούν μια πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και της εταιρείας LeasePlan Hellas και τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, με την ενεργή υποστήριξη της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και των κατά τόπους τμημάτων Τροχαίας.

Πρόκειται για μια σειρά πρωτότυπων και ουσιαστικών δράσεων με σκοπό την άμεση ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους που εγκυμονούν οι βανδαλισμένες και δυσανάγνωστες πινακίδες οδικής σήμανσης, την ενεργή υποστήριξη της υπεύθυνης και ασφαλούς οδήγησης, την πρόληψη των τροχαίων συμβάντων, αλλά και την αποκατάσταση του πολιτισμού και της ασφάλειας στους δρόμους και τις γειτονιές της Αττικής.

φωτο από το site του Ι.Ο.ΑΣ. (www.ioas.gr)Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη & Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων «Πάνος Μυλωνάς» δραστηριοποιείται ενεργά από το 2005 και αποτελεί μη κερδοσκοπικό Οργανισμό, με σκοπό την καλλιέργεια της κυκλοφοριακής παιδείας και την υποστήριξη δραστηριοτήτων και δράσεων πρόληψης που προάγουν την οδική ασφάλεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα