Bόλος: Παραιτείται από πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Αγγ. Αγραφιώτης και καταγγέλλει μεθοδεύσεις

12:02 19/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Διοίκησης του Ορφανοτροφείου Βόλου ανακοίνωσε σήμερα, ο Άγγελος Αγραφιώτης, μέσω τετρασέλιδης ανακοίνωσης με καταγγελίες σε βάρος του Αχιλλέα Μπέου, του αντιδημάρχου Βόλου, Αναστάσιου Μπατζιάκα και της προέδρου του Δ.Σ. της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, Κλέας Γεωργακλή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έλαβε την απόφαση αυτή, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των παιδιών που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα, τα οποία

επηρεάζει πολύ η διοικητική αναταραχή που επικρατεί και παρά το γεγονός ότι κέρδισε την προσωρινή διαταγή επί των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν κατατεθεί για να κριθεί άκυρη η γενική συνέλευση με την οποία αποφασίστηκε η αντικατάστασή του και η εκλογή νέας Διοίκησης.

«Σε αυτό το παιχνίδι Μπέου-Μπατζιάκα-Γεωργακλή δε θα συμμετάσχω όμως. Τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα, αλλά και τα δικαστήρια, δεν είναι παιχνίδια και μέσα άσκησης πολιτικής. Η όλη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αποκλειστικά με τις αντικαταστατικές ενέργειες Μπέου, Μπατζιάκα, Γεωργακλή, είναι σε βάρος των παιδιών και η ζημιά στον ψυχισμό τους μη αναστρέψιμη» τονίζει στην ανακοίνωση – δήλωση παραίτησής του, ο κ. Αγραφιώτης, κατηγορώντας ευθέως τους τρεις προαναφερθέντες ότι βρίσκονται πίσω από την προσπάθεια απομάκρυνσής του.

«Εύχομαι έστω και ένα ελάχιστο ποσοστό από την ενέργεια που Μπέος, Μπατζιάκας, Γεωργακλή ξοδεύουν για να με απομακρύνουν από το ίδρυμα, να αξιοποιηθεί πλέον υπέρ των παιδιών με εύστοχες δράσεις, μαζί με τους πλούσιους φίλους του Μπέου, που κατά τις δηλώσεις του θα φέρουν άφθονο χρήμα» δηλώνει ακόμη, ο απερχόμενος πρόεδρος, καταλήγοντας ωστόσο, ότι δεν είναι αισιόδοξος πως θα συμβεί αυτό.

Δήλωση του νέου προέδρου του Ορφανοτροφείου Κ. Θεοδώρου

Επιβεβλημένη από την ίδια την πραγματικότητα χαρακτηρίζει την παραίτηση Αγραφιώτη, ο νέος πρόεδρος του Ιδρύματος, κ. Κώστας Θεοδώρου, δηλώνοντας πως ανοίγει μια νέα σελίδα για την λειτουργία του πολύπαθου Ιδρύματος. Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα συμπαράταξης με τη νέα Διοίκηση όλων όσων επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του κ. Αγραφιώτη ονομαστικά.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Θεοδώρου αναφέρει τα εξής:

Μετά την επιβληθείσα, από την ίδια την πραγματικότητα, υποβολή παραίτησης του κ. Άγγελου Αγραφιώτη, από τη θέση του προέδρου του Ορφανοτροφείου Βόλου, μια νέα σελίδα ανοίγει για τη λειτουργία του πολύπαθου Ιδρύματος.

Το είχα τονίσει από την πρώτη ημέρα, που τα μέλη του νέου Δ.Σ., με είχαν τιμήσει με την ψήφο τους για να ηγηθώ της προσπάθειας αυτής, το επαναλαμβάνω και σήμερα, ότι στην προσπάθεια αυτή για να αποκατασταθεί η ηρεμία του Ιδρύματος και να λειτουργήσει απρόσκοπτα, χωρίς προβλήματα, για το καλό αποκλειστικά και μόνο των ίδιων των παιδιών, δεν περισσεύει κανείς.

Αντίθετα επιβάλλεται η συναίνεση και η συσπείρωση του συνόλου της κοινωνίας, όχι μόνο γύρω από το Ορφανοτροφείο, αλλά και από όλα τα κοινωφελή Ιδρύματα, σε μια εξαιρετικά δεινή κατάσταση που βιώνουμε ως χώρα.

Εμείς θα βαδίσουμε στο δύσκολο μονοπάτι, που εθελοντικά πήραμε, συναινετικά και με ενωτική διάθεση και απευθύνουμε προσκλητήριο προς όποιον αγαπά πραγματικά τον εθελοντισμό και την προσφορά να συμπαραταχθεί μαζί μας. Είναι αυτονόητο ότι το προσκλητήριο αυτό αφορά και τον παραιτηθέντα πρόεδρο, κ. Αγραφιώτη, η αγάπη και το ενδιαφέρον του οποίου για το Ίδρυμα, θέλουμε να πιστεύουμε, ότι χαρακτηρίζονται από ανιδιοτέλεια και δεν εκδηλώνονται μόνο από τη θέση του προέδρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα