«Bleak House» στην ΕΡΤ2 (Επεισόδιο 5)

12:58 7/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016, ώρα 19:00
Επεισόδιο 5

Πολυβραβευμένη δραματική σειρά, μεταφορά του κλασικού αριστουργήματος του Τσαρλς Ντίκενς.

Υπόθεση: Ο αναγνωρισμένος συγγραφέας Άντριου Ντέιβις («Περηφάνεια και προκατάληψη») με το μεγάλο του ταλέντο μεταφέρει στην οθόνη το μοναδικό αριστούργημα του Τσαρλς Ντίκενς – την πιο σημαντική και πιστή απεικόνιση του βικτωριανού Λονδίνου. Ολοζώντανη και γεμάτη φαντασία αλλά και πιστή στο πρωτότυπο, αυτή η συναρπαστική μεταφορά έχει γυριστεί με γρήγορο ρυθμό και σύγχρονη ματιά.

Στην καρδιά του έργου βρίσκεται η ιστορία της παγερά ωραίας

Λαίδης Ντέντλοκ -που κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό- και του ανελέητου δικηγόρου Τέλκινγκχορν, που προσπαθεί να το ξεσκεπάσει. Ο γενναιόδωρος Τζον Τζάρνταϊς, που παλεύει με το ίδιο του το παρελθόν, καθώς και οι δύο νέοι προστατευόμενοί του, ο Ρίτσαρντ και η Άντα, εμπλέκονται, όπως και η Λάιδη Ντέντλοκ, στην περίφημη υπόθεση Τζάρνταϊς εναντίον Τζάρνταϊς, η οποία με την ολοκλήρωσή της θα κάνει έναν απ’ όλους πάμπλουτο. Καθώς ο Τέλκινγκχορν σκαλίζει βαθύτερα στο παρελθόν της Λαίδης Ντέντλοκ, ξεσκεπάζει ένα μυστικό που θα αλλάξει τις ζωές τους για πάντα και είναι τόσο συγκλονιστικό όσο και η έκβαση της υπόθεσης Τζάρνταϊς.

Την πολυβραβευμένη αυτή σειρά, παραγωγής BBC 2005, είδαν κατά μέσο όρο 5,9 εκατομμύρια τηλεθεατές.

ΒΡΑΒΕΙΑ :
17 βραβεία
5 BAFTA και 7 υποψηφιότητες
BANFF Καλύτερης Μίνι Σειράς
Peabody
2 EMMY και 8 υποψηφιότητες
3 Royal Television Society και 5 υποψηφιότητες
3 Broadcasting Press Guild και 3 υποψηφιότητες
TRIC Καλύτερης Δραματοποιημένης Σειράς για την Τηλεόραση
3 National Television υποψηφιότητες
USA TV Critics Association υποψηφιότητα

Παραγωγή: BBC

Παίζουν: Τζίλιαν Άντερσον («X – Files»), Κάρεϊ Μάλιγκαν, Ντένις Λόσον, Άννα Μάξγουελ Μάρτιν, Τσαρλς Ντανς («Gosford Park»), Ναθάνιελ Πάρκερ, Πολίν Κόλινς («Shirley Valentine»), Άλαν Άρμστρονγκ («Oliver Twist»), Πάτρικ Κένεντι, Τίμοθι Γουέστ κ.ά.

Σκηνοθεσία: Τζάστιν Τσάντγουικ, Σουζάνα Γουάιτ

Έτος παραγωγής: 2015

Keywords
Τυχαία Θέματα