Επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ο Γιώργος Παξινός

12:33 7/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Επίτιμος καθηγητής του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αναγορεύεται σήμερα ο καθηγητής Ψυχολογίας και Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νιού Σάουθ Γουέλς της Αυστραλίας, Γεώργιος Παξινός.

Η τελετή θα γίνει στις 7 το βράδυ στην αίθουσα του Πανεπιστημίου «Γεώργιος Μυλωνάς», αρχίζοντας με προσφώνηση από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γεώργιο Καψάλη, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει έπαινος του τιμώμενου προσώπου από την καθηγήτρια του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και

Τεχνολογιών, Αικατερίνη Ψαρροπούλου.
Την ανάγνωση του ψηφίσματος θα κάνει η πρόεδρος του Τμήματος, καθηγήτρια, Θεώνη Τράγκα και την περιένδυση με την τήβεννο η κοσμήτορας, Μαργαρίτα Τζαφλίδου.
Στη συνέχεια ο βραβευμένος παγκοσμίου φήμης καθηγητής, Γιώργος Παξινός, θα μιλήσει με θέμα: «Εγκέφαλος, συμπεριφορά και εξέλιξη».

Το βιβλίο του «Κατ’ εικόνα» παρουσιάζει αύριο στην Άρτα ο Γιώργος Παξινός
Ο καθηγητής Ψυχολογίας και Ιατρικών Επιστημών, Γιώργος Παξινός, αναμένεται εξάλλου να βρεθεί αύριο στην Άρτα όπου θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο «Κατ’ εικόνα».
Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που γράφτηκε σε διάρκεια 16 ετών, μέσα από το οποίο επιχειρεί να απλοποιήσει τις έννοιες της νευροεπιστήμης και της φιλοσοφίας πάνω σε αξίες όπως είναι η ελεύθερη βούληση, η αγάπη, η πίστη, η συγχώρεση, η ηθική και η προστασία του περιβάλλοντος.
Η παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στις 8 το βράδυ και τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Άρτας «Οι Φίλοι του Βιβλίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα