Bενετία: Για δύο εβδομάδες η μαγική πόλη του Καρναβαλιού (video)

13:18 13/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο περίφημο Καρναβάλι της Βενετίας, τυχεροί είναι όσοι θα βρεθούν αυτές τις ημέρες στη μαγική αυτή πόλη, που για δύο εβδομάδες μεταμορφώνεται σε μια απέραντη θεατρική σκηνή μιας άλλης εποχής.

Τα πλάσματα της θάλασσας αφήνουν για λίγο το βυθό και μαγεύουν τη Βενετία. Μέδουσες, ακροβάτες και γόνδολες κήρυξαν το Σάββάτο στη βασίλισσα πόλη του καρναβαλιού την έναρξη των εκδηλώσεων, που φτάνουν πίσω στον 11ο αιώνα.
Με θέμα την ομορφιά και το μυστήριο

της αβύσσου, το κανάλι Καναρέτζιο γέμισε με ήχους και χρώματα. Τουρίστες και ντόπιοι κατέκλυσαν την πόλη των δόγηδων για το υπερθέαμα.
Με το πρώτο φως της ημέρας, οι περίτεχνες μάσκες και τα παραδοσιακά μεγαλοπρεπή κοστούμια γέμισαν την πλατεία του Αγίου Μάρκου, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Το πρωί της Κυριακής στο μεγάλο κανάλι οι γονδολιέρηδες έκαναν τη θαλάσσια παρέλαση τους.
Για 2 εβδομάδες δεκάδες χοροί θα διοργανωθούν στα ιστορικά βενετσιάνικα παλάτια..Και οι προσκλήσεις σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να φτάνουν και τα χίλια ευρώ.
Όσοι λάβουν μέρος θα κρυφτούν πίσω από την ανωνυμία που θα τους προσφέρουν οι μάσκες για μια βραδιά που ο καθένας μεταμορφώνεται σε αυτό που επιθυμεί.

Πηγή: ΕΡΤ1
Επιμέλεια: Μαρία Αλεξάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα