BBC: Παραιτήθηκε αρχισυντάκτρια καταγγέλλοντας μισθολογική ανισότητα

18:41 8/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Κίνα η αρχισυντάκτρια του BBC, παραιτήθηκε από την θέση της εξαιτίας της «μισθολογικής ανισότητας σε σχέση με τους άνδρες συναδέλφους της», όπως αιτιολόγησε σε ανοιχτή επιστολή της. Αρνήθηκε ακόμη και την αύξηση των 45.000 που της προτάθηκε, υποστηρίζοντας ότι δεν γεφυρώνει το χάσμα.

Η Κάρι Γκρέισι καταγγέλλει ότι υπάρχει κρίση εμπιστοσύνης στο τηλεοπτικό δίκτυο, στο οποίο είναι εργαζόμενη επί 30 συναπτά έτη. Ωστόσο, μετά την επιστολή παραίτησης της από την θέση της στην Κίνα, τόνισε ότι επιθυμεί να

επιστρέψει ως συντάκτρια στην αίθουσα ειδήσεων του BBC.

Σύμφωνα με την ίδια στο BBC οι δύο άνδρες συνάδελφοί της αμείβονταν με τουλάχιστον 50% περισσότερα χρήματα σε σχέση με τις γυναίκες συναδέλφους τους με τις ίδιες ακριβώς αρμοδιότητες.

BBC gender pay row out in the open after Carrie Gracie's resignation

Media Guardian (@mediaguardian) January 8, 2018

Το δίκτυο διαθέτει τέσσερις αρχισυντάκτες εξωτερικού -δύο άνδρες και δύο γυναίκες- εκ των οποίων η μια ήταν έως σήμερα η Γκρέισι. Να σημειωθεί πως το BBC έχει δεχτεί και στο παρελθόν ανάλογες επικρίσεις και έχει δεσμευτεί να γεφυρώσει το μισθολογικό χάσμα μέχρι το 2020.

Πολλοί έσπευσαν να υποστηρίξουν την αξίωση της κυρίας Γκρέισι, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι αναρτήσεις πληθαίνουν με το hashtag #IStandWithCarrie.

ΠΗΓΗ:BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα