«Athens Calling» στο Πρώτο

17:21 17/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυτή τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, στις 10 το βράδυ στο Πρώτο Πρόγραμμα, η εκπομπή «Athens Calling» θα ασχοληθεί με την Ανοιχτή και Συμμετοχική Διακυβέρνηση και τη διαβούλευση για την εν εξελίξει ομώνυμη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τις ανάλογες πρωτοβουλίες κινήσεων πολιτών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, όπως και με την ανάλογη ενδεκάμηνη εμπειρία του ΣΚΕ Αττικής, που είναι ένας καινοτόμος θεσμός ανοιχτού και συμμετοχικού ελέγχου σε μια δημόσια επιχείρηση, ο πρώτος αυτού του είδους στη χώρα.

Ο Περικλής Βασιλόπουλος συζητεί

στο στούντιο της Αγίας Παρασκευής με τη Νάνσυ Ρουτζούνη, πρόεδρο της Ομάδας Έργου για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση και Σύμβουλο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Συμμετέχουν επίσης και τα τέσσερα μέλη του ΣΚΕ: Περικλής Λύτρας, Λευτέρης Κεχαγιόγλου, Μάριος Νόττας και Αλέξανδρος Γεωργιάδης, που πήραν ενεργητικά μέρος στη δημόσια διαβούλευση για την Ανοιχτή και Συμμετοχική Διακυβέρνηση στις 13 Οκτωβρίου.

Ακόμα, ο Στέφανος Λουκόπουλος, υπεύθυνος της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «VouliWatch», μια συμμετοχική διαδικασία σύνδεσης των πολιτών με το Κοινοβούλιο (και μέλος του ΣΚΕ της ΕΡΤ), μιλάει για τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία στη Διαφάνεια και τη μείωση της απόστασης των πολιτών από τους βουλευτές- αντιπροσώπους τους.

Τι είναι τα ΣΚΕ;

Το ΣΚΕ Αττικής της ΕΡΤ αποτελείται συνολικά από 110 μέλη με ίσο αριθμό εκπροσώπων 55 κοινωνικών φορέων και 55 πολιτών που κληρώθηκαν ανάμεσα σε 2.260 πολίτες, οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή. Το ΣΚΕ Αττικής μαζί με το ΣΚΕ Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είναι τα δύο (2) πρώτα από τα δεκατρία (13) ΣΚΕ που θα συγκροτηθούν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Τα ΣΚΕ αποτελούν μια καινοτομική πρωτοβουλία που προβλέπεται από το νόμο 4324/15 για τη νέα ΕΡΤ, είναι ανεξάρτητα όργανα με συμβουλευτικό χαρακτήρα και έχουν στόχο τη βελτίωση της ΕΡΤ, υπέρ του δημόσιου συμφέροντος. Αρμόδια υπηρεσία για τη συγκρότηση και τη λειτουργία τους είναι το Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ), υπό την εποπτεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

Keywords
Τυχαία Θέματα