Aλεξανδρούπολη: Στον ΧΥΤΑ της Κομοτηνής τα απορρίμματα του Δήμου Αλεξανδρούπολης-2εκ ευρώ το κόστος

13:25 1/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δυο περίπου εκατομμύρια ευρώ (2.000.000) εκτιμάται πως θα πληρώσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για την μεταφορά των απορριμμάτων του στον Χώρο υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) του Δήμου Κομοτηνής, διαδικασία η οποία ξεκίνησε πρόσφατα και η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δυο χρόνια.

Ως θετικό βήμα αλλά ως δύσκολο εγχείρημα χαρακτήρισε την όλη διαδικασία ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου Αλεξανδρούπολης Χρήστος Ζιώγας μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, τονίζοντας πως «οικονομικά και διαδικαστικά η διαδικασία

κοστίζει πάρα πολύ.»

«Σε καθημερινή βάση και για δυο χρόνια θα μεταφέρονται περίπου 80 τόνοι απορριμμάτων από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης στον Δήμο Κομοτηνής ,ενώ το κόστος θα ανέλθει περίπου στα 2 εκ ευρώ,» είπε.

Στον σχεδιασμό του Δήμου Αλεξανδρούπολης ,σύμφωνα με τον κ. Ζιώγα είναι να γίνει η αποκατάσταση του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) και να προχωρήσουν οι ενέργειες και οι εργασίες του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων του Δήμου (ΧΥΤΥ) αλλά και η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ).

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα