40ό Διεθνές Grand Prix Μαρία Κάλλας – Όπερα

16:15 29/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μαρία Κάλλας – 40 χρόνια μετά. Αδιαμφισβήτητα μία μεγάλη Ελληνίδα διεθνής καλλιτέχνις που οριοθέτησε την όπερα στο πριν και στο μετά από την παρουσία της. Λαμπερή και αξεπέραστη τοποθετεί κάθε μέρα, κάθε χρόνο ψηλά τον πήχη για όλους τους νέους λυρικούς καλλιτέχνες, για όλους όσοι αγαπούν την όπερα. Για όλο τον κόσμο που στον θρύλο της και στην ηχηρή της παρουσία, ακόμη και σήμερα, αναγνωρίζουν την ουσιαστική ομορφιά στο ταλέντο, την σκληρή δουλειά, την αφοσίωση

στα όνειρα.

Για τον κόσμο όλο, η Μαρία Κάλλας υπήρξε η απόλυτη ερμηνεύτρια, η γενναιόδωρη ντίβα. Για το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum (Ατενέουμ) και τις ιδρύτριες του Λούλη Ψυχούλη και Άννα Κουκουράκη, υπήρξε – πέραν των άλλων – η έμπνευση για τον μεγάλο, ετήσιο, διεθνώς καταξιωμένο διαγωνισμό Grand Prix Μαρία Κάλλας για Όπερα και Πιάνο εναλλάξ. Αυτή τη χρονιά, το 40ο ήδη, Grand Prix Μαρία Κάλλας για Όπερα θα διεξαχθεί από την Κυριακή 3 έως την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017, σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, όπου και έκανε τις πρώτες της εμφανίσεις, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για πρώτη φορά χωρίς τη φυσική παρουσία της Λούλης Ψυχούλη.

Στο 40ό Διεθνές Grand Prix Μαρία Κάλλας για Όπερα έχουν επιλεγεί και θα συμμετέχουν 47 διαγωνιζόμενοι, ανάμεσά τους και 13 Έλληνες, από ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο, Πολωνία, Σερβία, Ρωσία, Ουκρανία, Αρμενία, Μογγολία, Κίνα, Ν. Κορέα.

Στην Κίνα ειδικά, για δεύτερη φορά διενεργήθηκε εθνικός Προκριματικός Διαγωνισμός στο Πεκίνο για να επιλεγούν οι νέοι τραγουδιστές και τραγουδίστριες που θα πάρουν μέρος στο 40ό Grand Prix στην Αθήνα.

Το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum και η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος καλούν το φιλόμουσο κοινό να παρακολουθήσει τους δύο Προκριματικούς Κύκλους με συνοδεία πιάνου και με ελεύθερη είσοδο/δελτία εισόδου, αλλά και τον τρίτο και Τελικό Κύκλο του 40ου Grand Prix Μαρία Κάλλας – Όπερα, όπου τους νέους καλλιτέχνες που θα διεκδικήσουν το «Μεγάλο Βραβείο», θα συνοδέψει η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με αρχιμουσικό τον Λουκά Καρυτινό, και θα γίνει και η απονομή των βραβείων από τη Διεθνή Κριτική Επιτροπή.

Οι ημερομηνίες του διαγωνισμού:

1ος Κύκλος: Κυριακή 3, Δευτέρα 4 και Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017, στις 14:302ος Κύκλος: Πέμπτη 7 και Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, στις 15:00

Αίθουσα δοκιμών ορχήστρας Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου τα οποία θα διανέμονται μια ώρα πριν την έναρξη από τα ταμεία της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ (πληροφορίες 2103211949 & 2103211955)

3ος Κύκλος: Τελικός και Απονομή Βραβείων, Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017, στις 19:00

Συνοδεύει η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού.

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τιμές Εισιτηρίων:

10€ & 20€

Προπώληση: από 23/11/2017 στα ταμεία της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ (Καθημερινά 09.00-21.00 /τηλ. κέντρο 2130885700)

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ Α.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα