400 νεκρές -100 παγιδευμένες φάλαινες σε ακτή της Ν.Ζηλανδίας (video)

18:08 10/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Νεκροταφείο φαλαινών» χαρακτηρίζουν αναρτήσεις στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης την παραλία Farewell Spit, στη βορειοδυτική ακτή της Νέας Ζηλανδίας, όπου 400 φάλαινες ξεψύχησαν από το βράδυ της Πέμπτης σε απόσταση μόλις 150 μέτρων από το νερό .

Volunteers in New Zealand sang to stranded whales as they tried to rescue them pic.twitter.com/qJusdPOKlO

— The Telegraph

(@Telegraph) February 10, 2017

«Μάχη με όπλο κουβέρτες και νερό, δίνουν εκατοντάδες εθελοντές που συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης, για να κρατήσουν ζεστές τις φάλαινες «μέχρι την επόμενη σωτήρια παλίρροια».

Απομένουν 100 ζωντανές από τις φάλαινες που παγιδεύτηκαν στον μακρόστενο όρμο Golden Bay, που ήδη έχει χαρακτηριστεί ως «η τέλεια παγίδα» για τα θηλαστικά.

Νεκροψία βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί γιατί οι φάλαινες βρήκαν ομαδικό θάνατο «τόσο μαζικά και τόσο γρήγορα» αλλά και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μολυσματικής ασθένειας.

Οι εθελοντές κατάφεραν να οδηγήσουν 50 πίσω στα βαθιά νερά, ενώ σχηματίζουν ανθρώπινη αλυσίδα για να εμποδίσουν τις φάλαινες να αποπροσανατολιστούν και να παγιδευτούν πάλι στα ρηχά.

Οι περιβαλλοντολόγοι πιστεύουν ότι είναι η τρίτη πιο τραγική προσάραξη φαλαινών που έχει καταγραφεί στην ιστορία της Νέας Ζηλανδίας, από το 1918 όταν βρήκαν τον θάνατο σε αβαθή νερά 1000 φάλαινες στα νησιά Τσάταμ. Άλλες 450 ξεψύχησαν στο Great Barrier Island, το 1985.

ΠΗΓΗ:RT

Keywords
Τυχαία Θέματα