2ο συνέδριο τουρισμού

20:46 27/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ως τον πιο ανεκμετάλλευτο προορισμό κρουαζιέρας στην Ευρώπη παρά τα σημαντικά ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη ο Άγγελος Βλάχος, μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του ΤΑΙΠΕΔ και του Οργανισμού Λιμένος της πόλης (ΟΛΘ ΑΕ), μιλώντας στο 2ο συνέδριο τουρισμού, με θέμα τον τουρισμό υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Σύμφωνα με τον κ. Βλάχο, η κρουαζιέρα αποφέρει λιγότερο από το 1% του τζίρου του λιμανιού της Θεσσαλονίκης,

παρά το γεγονός ότι η πόλη θα μπορούσε να αποτελεί σημαντικό προορισμό για τα κρουαζιερόπλοια, χάρη στην εγγύτητά της σε χώρους μεγάλου πολιτιστικού ενδιαφέροντος, την ελκυστική τιμολογιακή πολιτική του λιμένος, το εκτεταμένο θαλάσσιο μέτωπο, τη γαστρονομία και τις δυνατότητες για ψυχαγωγία που προσφέρει.
Ο κ. Βλάχος κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, από την αυτοδιοίκηση μέχρι τον ΕΟΤ και τα επιμελητήρια, να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αναδείξουν τη Θεσσαλονίκη ως προορισμό.
Ο ίδιος διατύπωσε την εκτίμηση ότι το 2017 δεν θα είναι ευνοϊκή χρονιά συνολικά για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα, λόγω του αρνητικού μείγματος που διαμορφώνουν αφενός η γενικότερη αποσταθεροποίηση της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου (π.χ. Τουρκία) και αφετέρου η ανάδειξη νέων κερδοφόρων αγορών, όπως η Ανατολική Ασία και η Αυστραλία.
Το 2ο συνέδριο τουρισμού διοργανώνουν τα πέντε διμερή επιμελητήρια (Ελληνοαμερικανικό, Ελληνοβρετανικό, Ελληνογαλλικό, Ελληνογερμανικό και το Ελληνοϊταλικό Θεσσαλονίκης) στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα