2η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών

13:34 25/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη «2η Χορευτική Συνύπαρξη Λαών και Πολιτισμών στη Θεσσαλική γη» διοργανώνουν οι: – Ε.Μ.Λ.ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ – Μ.Ε.Σ ΑΒΕΡΩΦ ‘’Ο ΘΕΤΤΑΛΟΣ’’- Μ.Σ ΓΛΑΥΚΗΣ- Π.Σ ΠΥΡΓΕΤΟΥ – Μ.Ε.Σ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ – Ε.Σ ΧΑΛΚΗΣ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και τους Δήμους Λαρισαίων , Κιλελέρ και Τεμπών, από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου ως και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017. Πρόκειται για μία χορευτική συνάντηση πολιτισμών, καθώς στο πλαίσιο αυτής, θα φιλοξενηθούν στην περιοχή μας χορευτικές ομάδες ISKRA FOLK DANCE

ENSEMBLE από τη Βουλγαρία και FOLK DANCE “STRUGURAS” από τη Μολδαβία.
Για επτά μέρες θα φιλοξενηθούν 65 χορευτές και μουσικοί από τις παραπάνω χώρες , οι οποίοι θα δώσουν παραστάσεις στην πόλη της Λάρισας, αλλά και στα χωριά της ευρύτερης περιοχής.
Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, των δημάρχων Λάρισας Απόστολου Καλογιάννη, Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλου, Τεμπών Κώστα Κολλάτου, του αντιδημάρχου Κιλελέρ Τριαντάφυλλου Τσινούλη, του υπεύθυνου του Φεστιβάλ χοροδιδασκάλου Σωτήρη Καραβασίλη καθώς και εκπροσώπων συλλόγων που συμμετέχουν στην 2η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών, τονίστηκε η σημασία του για τους πολίτες και την περιοχή μας.

Κώστας Αγοραστός (περιφερειάρχης Θεσσαλίας) : « Πρόκειται για μια γιορτή του πολιτισμού όπου οι πολίτες μας, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χορούς και τραγούδια από τις χορευτικές ομάδες των πολιτιστικών συλλόγων, αλλά και των φιλοξενούμενων χορευτικών συγκροτημάτων από την Βουλγαρία και την Μολδαβία. Ψυχή των διοργανώσεων οι πολιτιστικοί σύλλογοι και όλοι αυτοί που στηρίζουν αυτές τις εκδηλώσεις που αποτελούν γιορτή συνεργασίας και συνέργειας».

Απόστολος Καλογιάννης (δήμαρχος Λαρισαίων) : Η εκδήλωση αποτελεί συνύπαρξη λαών και πολιτισμών. Άλλωστε πρέπει να συνυπάρξουμε. Να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας. Ο πολιτισμός ενώνει και σηματοδοτεί μια ενότητα. Θα έχουμε μια εξαιρετική εκδήλωση».

Θανάσης Νασιακόπουλος (δήμαρχος Κιλελέρ) : « Η συνύπαρξη ενώνει τους λαούς και διατηρεί την παράδοση μας. Οι σύλλογοί μας και ο δήμος μας στηρίζει αυτή την εκδήλωση και ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την στήριξή της».

Κώστας Κολλάτος (δήμαρχος Τεμπών) : «Η καρδιά του πολιτισμού χτυπά αυτές τις ημέρες στην περιοχή μας. Μέσα από την συγκεκριμένη εκδήλωση αναδεικνύεται ο πολιτισμός, η κουλτούρα μας, ο εθελοντισμός, η συμμετοχή και η ενέργεια».

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο υπεύθυνος της 2ης Χορευτικής Συνάντησης Πολιτισμών Σωτήρης Καραβασίλης ο οποίος ευχαρίστησε την Περιφέρεια και το Δήμο για τις εκδηλώσεις και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 28 Αυγούστου από την Κεντρική Πλατεία της Λάρισας και ολοκληρώνεται την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία της Φιλιππούπολης. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της συνάντησης είναι το εξής:
ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
20:00 Παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας και στις
21:00 Τελετή έναρξης στην Κεντρική Πλατεία
ΤΡΙΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
21:30 Χορευτική συνάντηση στην πλατεία Χάλκης
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
21:30 Χορευτική συνάντηση στους Μύλους Συκουρίου
ΠΕΜΠΤΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
21:30 Χορευτική συνάντηση στην πλατεία Αβέρωφ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
21:30 Χορευτική συνάντηση στην πλατεία Γλαύκης
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
21:30 Χορευτική συνάντηση στην πλατεία Πυργετού
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
21:00 Τελετή Λήξης στην πλατεία Φιλιππούπολης

Η είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα