2.500 μαθητές επισκέφθηκαν το ΕΚΠΑ την Ημέρα Ανοικτών Πυλών

11:06 13/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Περισσότεροι από 2.500 μαθητές επισκέφθηκαν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατά την Ημέρα Ανοικτών Πυλών, στις 24 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 180 χρόνων από τη δημιουργία του Ιδρύματος.

Σκοπός της πρωτοβουλίας ήταν η ενημέρωση των μαθητών για το αντικείμενο σπουδών που τους ενδιαφέρει και η ξενάγησή τους στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Κατά την Ημέρα Ανοικτών Πυλών, οι Σχολές-Τμήματα του ΕΚΠΑ

υποδέχθηκαν τους 2.500 μαθητές και μαθήτριες, με τη συνοδεία των καθηγητών τους, για δίωρες ξεναγήσεις ύστερα από κράτηση θέσεων σε προκαθορισμένη ώρα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, με τη συνδρομή καθηγητικού και διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου, καθώς και εθελοντών φοιτητών, οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν για το επιστημονικό αντικείμενο της Σχολής-Τμήματος, τις επαγγελματικές προοπτικές που παρέχει, τα διδασκόμενα μαθήματα, τις ερευνητικές και λοιπές ακαδημαϊκές δραστηριότητες, επισκέφθηκαν τους ακαδημαϊκούς χώρους (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, βιβλιοθήκες, μουσεία) και παρακολούθησαν άλλες δράσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε διαμορφώσει κάθε Σχολή-Τμήμα.

Με γνώμονα, ότι οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευχαριστήθηκαν την επίσκεψη και την ξενάγηση, το ΕΚΠΑ θα στηρίξει και θα ενισχύσει αυτήν την πρωτοβουλία, η οποία φέρνει πιο κοντά τη Δευτεροβάθμια και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και αποτελεί σημαντικό «εφόδιο» για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών.

Keywords
Τυχαία Θέματα