Εργα από τη ΔΕΥΑΚ

10:52 13/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Έργα στρατηγικής σημασίας, προβλέπονται στον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΚ, που εγκρίθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, έργα στρατηγικής σημασίας χαρακτηρίζονται μεταξύ άλλων η μελέτη του έργου: «Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές της Τ.Κ. Πηδήματος μέχρι την Καλαμάτα- Mεσσήνη», προϋπ. 35.000 ευρώ, καθώς και η μελέτη του έργου: «Κατασκευή δεξαμενής ύδρευσης Δήμου Καλαμάτας», προϋπ. 290.000 ευρώ.
Τα μεγάλα

έργα αντιπλημμυρικών, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είναι τρία: το εκτελούμενο, με τίτλο «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων οδού Αθηνών –Νέας εισόδου στο τμήμα από Θουρία έως Νέδοντα ποταμό του Δήμου Καλαμάτας Α΄ Φάση ((τμήμα από Θουρία έως Νοσοκομείο)», προϋπ. 2.952.000 € με τον ΦΠΑ, που ήδη λειτουργεί εν μέρει και παροχετεύει τα νερά της βροχής. Συνέχεια του έργου αυτού είναι η παρέμβαση με τίτλο: «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων οδού Αθηνών-Νέας Εισόδου στο Τμήμα από Θουρία έως Νέδοντα Ποταμό του Δήμου Καλαμάτας – β΄ φάση», δηλαδή η συνέχιση του μεγάλου αγωγού από το Νοσοκομείο μέχρι τη διασταύρωση προς Μεσσήνη στο Ασπρόχωμα. Η υπογραφή συμφωνητικού με τον ανάδοχο για την εκτέλεση του εν λόγω έργου, προϋπ. 3.100.000 ευρώ με το ΦΠΑ, θα γίνει στο προσεχές διάστημα. Το τρίτο έργο, για το οποίο έχει δεσμευθεί πίστωση 2 εκατ. συν ΦΠΑ και θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Καλαμάτας, είναι o αγωγός ομβρίων από την Παναγίτσα μέχρι το Νέδοντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα