18o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔOΣ

13:35 24/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Παρουσία της σκηνοθέτιδας Lisa Azuelos και της πρωταγωνίστριας Sveva Alviti, της Julie Gavras και όλων των μελών της κριτικής επιτροπής.

Παρουσιάζει ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης, συγγραφέας και δημοσιογράφος.

Από την γέννησή της στο Κάιρο το 1933, μέχρι την πρώτη της συναυλία στο Olympia το 1956, από το γάμο της με τον Lucien Morisse, μέχρι τις βραδιές ντίσκο, από τα μυητικά ταξίδια στην Ινδία, μέχρι το παγκόσμιο σουξέ του Gigi l’Amoroso το 1974, το Ciao Amore… Dalida αποτελεί

το πορτραίτο του απόλυτου θηλυκού, μιας γυναίκας περίπλοκης και μοντέρνας.

Η ταινία θα περιλαμβάνεται στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, θα προβληθεί ξανά για το κοινό την Κυριακή 26 Μαρτίου στις 20.00 στον ΔΑΝΑΟ.

ΛΗΞΗ: Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, στον κινηματογράφο Δαναό.

Tαινία λήξης: À BRAS OUVERTS / ΒΡΕ, ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ! του Philippe de Chauveron, με τους Christian Clavier, Ary Abittan, Elsa Zylberstein, Γαλλία, Βέλγιο 2016, Διανομή για την Ελλάδα: Seven Films.

Κατά την διάρκεια μιας τηλεοπτικής συζήτησης, ο Jean-Pierre Fougerolle, λαμπρός εκπρόσωπος της αριστεράς «με δεξιά τσέπη», δεσμεύεται δημοσίως ότι θα φιλοξενούσε πρόθυμα στο σπίτι του πρόσφυγες. Όταν όμως μια οικογένεια Ρομά έρχεται να εγκατασταθεί στο σπίτι του, τα πράγματα θα πάρουν μια απρόσμενη τροπή.

Η είσοδος στην πρεμιέρα και τη λήξη θα γίνει μόνο με την ειδική πρόσκληση.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ & ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

Πρόεδρος, η Julie Gavras

– Δήμητρα Γαλάνη

– Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος

– Πέτρος Μάρκαρης

– Κατερίνα Μισιχρόνη

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ : Γενική είσοδος στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών: 5 €, Τιμές εισιτηρίων στους κινηματογράφους ΔΑΝΑΟΣ, ΑΣΤΟΡ, Γενική είσοδος :6 €.

Το 18ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη από 23 ως 29 Μαρτίου 2017, διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Γαλλίας, του Βελγίου, του Καναδά, του Λουξεμβούργου, του Μαρόκου, της Τσεχικής Δημοκρατίας και της Τυνησίας, στην Ελλάδα.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα