Ζωντάνα το debate των πολιτικών αρχηγών (LIVE)

21:10 9/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Αλέξης Τσίπρας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Σταύρος Θεοδωράκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Φώφη Γεννηματά και Πάνος Καμμένος διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο πρώτο debate από το 2009 και έπειτα.

Οι 7 αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων πλην Χρυσής Αυγής,

βρίσκονται απέναντι από τους δημοσιογράφους: Όλγα Τρέμη (MEGA), Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1), Μάρα Ζαχαρέα (Star), Αντώνη Σρόιτερ (Alpha), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ) και Μάκη Γιομπαζολιά (Etv).
Συντονιστής είναι από την πλευρά της ΕΡΤ ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου, Πάνος Χαρίτος.

Ο τέως πρωθυπουργός προσερχόμενος δεν έκανε δήλωση ωστόσο έκανε ανάρτηση στο Twitter:

Λίγο πριν την έναρξη του #ertdebate2015 pic.twitter.com/Ory72L0iKW

— a.tsipras (@atsipras) September 9, 2015

Προσερχόμενος στο ραδιομέγαρο ο Πάνος Καμμένος τόνισε: «Σήμερα είναι πολύ σημαντική μέρα για τις εκλογές και τη δημοκρατία. Οι ΑΝΕΛ διευκολύναμε παραιτούμενοι από την ομιλία στην Θεσσαλονίκη για να γίνει το ντιμπέιτ. Θα ευχόμουν από δω και πέρα να γίνονται με διάλογο, για να μπορούν οι πολίτες να κατανοήσουν τις θέσεις των κομμάτων. Εύχομαι να είναι καλή συζήτηση.»

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επισήμανε: «Πολλά γίνονται για πρώτη φορά και ελπίζουμε να είναι για το καλό του τόπου. Ο διάλογος όπως γίνεται σε αυτό το ντιμπέιτ, δεν έχει τις καλύτερες δυνατές προδιαγραφές για την ενημέρωση του λαού, για τις θέσεις των κομμάτων. Ελπίζω να επιτευχθεί το καλύτερο για την δημοκρατία που έχει ακυρωθεί στον τόπο μας, για την βούληση του λαού που ελπίζω κάποτε να γίνει σεβαστή και πραγματικότητα.»

Ενώ δηλώσεις έκανε και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά που τόνισε: «Έχουμε σήμερα την ευκαιρία για ένα διάλογο απέναντι στον ελληνικό λαό. Έχει έρθει η ώρα για ξεκάθαρες κουβέντες. Ελπίζω να έρθουν όλοι σήμερα με τέτοια διάθεση. Να αφήσουμε τις κοκκορομαχίες και να μιλήσουμε για την ουσία. Εμείς μπορούμε αυτό να το εγγυηθούμε αυτό και γι αυτό ζητάμε την δύναμη από τον λαό«.

Keywords
Τυχαία Θέματα