Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο μπαταριών τής Sunlight, στην Ξάνθη

19:44 1/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Κατάφεραν να θέσουν υπό έγχο οι πυροσβέστες τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο μπαταριών ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT στο Όλβιο Ξάνθης, μετά από πολύωρη μάχη. Στην κατάσβεση συμμετείχαν πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το έργο τους δυσχέραιναν πρώτον, τα εύφλεκτα υλικά που βρίσκονταν στο φλεγόμενο κεντρικό κτίριο του εργοστασίου, προκαλώντας κατά διαστήματα μικρές εκρήξεις, και δεύτερον, οι ισχυροί άνεμοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σήμερα,

Μαΐου, λίγο πριν τη 1.00 το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο εργοστάσιο μπαταριών της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT στο Όλβιο Ξάνθης. Εφαρμόζοντας απόλυτα το σύστημα εκτάκτων αναγκών και τηρώντας τις διαδικασίες ασφαλείας, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, και όλοι οι εργαζόμενοι είναι απόλυτα ασφαλείς και καλά στην υγεία τους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία ήδη έχει τεθεί υπό έλεγχο. Διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων για την περιοχή. Η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές.Εφόσον παραστεί ανάγκη η εταιρεία θα εκδώσει νέα ανακοίνωση».

Η εταιρία Sunlight είναι μια από τις δύο μεγαλύτερες βιομηχανίες της περιοχής, από τις σημαντικότερες στον κλάδο της διεθνώς, και απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους. Δραστηριοποιείται στην κατασκευή μπαταριών για διάφορες χρήσεις, κυρίως για την αμυντική βιομηχανία.

Μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο μπαταριών τής Sunlight, στην Ξάνθη-Εκκενώθηκαν οικισμοί

The post Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο μπαταριών τής Sunlight, στην Ξάνθη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα