Υπέρλαμπρη υποδοχή των Ισπανών βασιλέων στη Βρετανία – Εντυπωσιασμένη η Λετίτσια από τον Χάρι (ΒΙΝΤΕΟ)

23:10 13/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Ήταν πριν από 31 χρόνια που ο Χουάν Κάρλος Ι επισκέφθηκε επίσημα τη Μεγάλη Βρετανία ως βασιλιάς της Ισπανίας.

Από το 1986 χθες ο βασιλιάς με τη σύζυγό του επισκέφθηκαν για πρώτη φορά τη χώρα που βρίσκεται σε διαδικασία εξόδου από την ΕΕ για να στείλουν ένα μήνυμα ενότητας αν και ανάμεσά τους παραμένει το αγκάθι του Γιβραλτάρ.

Η υποδοχή του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας έγινε με κάθε επισημότητα και λάμψη. Ο βασιλιάς Φελίπε συνόδευσε τη βασίλισσα Ελισάβετ με άμαξα που τους μετέφερε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ενώ από πίσω ακολουθούσε άλλη άμαξα που μετέφερε τη βασίλισσα Λετίτσια

με τον πρίγκιπα Φίλιππο, σύζυγο της Ελισάβετ.

Αυτή η επίσκεψη είχε ματαιωθεί ήδη δύο φορές καθώς το καλοκαίρι του 2016 ξέσπασε πολιτική κρίση στην Ισπανία, ενώ τον Ιούνιο ήταν οι πρόωρες εκλογές στη Βρετανία. Αυτή ήταν και μία από τις τελευταίες επίσημες εμφανίσεις του πρίγκιπα Φίλιππου που αποσύρεται το φθινόπωρο από τις βασιλικές υποχρεώσεις.

Χθες το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας απόλαυσε ένα ιδιωτικό δείπνο με το αντίστοιχο ζεύγος της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ ο βασιλιάς Φελίπε έλαβε και τίτλο τιμής από τη βασίλισσα Ελισάβετ. Το βράδυ ακολούθησε δείπνο όπου τηρήθηκε το πρωτόκολλο και ήταν παρούσα η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας ενώ η βασίλισσα Λετίτσια έλαμψε με την κόκκινη τουαλέτα της.

Σήμερα, το ισπανικό βασιλικό ζεύγος επισκέφθηκε το Αββαείο του Ουεστμίνστερ όπου απέτισαν τιμή στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ενώ συνοδευόταν από τον πρίγκιπα Χάρι στην πρώτη του επίσημη βασιλική υποχρέωση. Πάντως, η βασίλισσα Λετίτσια έδειξε να εντυπωσιάζεται από τον 32χρονο πρίγκιπα.

Keywords
Τυχαία Θέματα