Δήλωση φιλίας από Μακρόν-Τραμπ: Θα έχω δείπνο με φίλους – Έχετε έναν σούπερ πρόεδρο (ΒΙΝΤΕΟ)

22:00 13/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Κοινή συνέντευξη Τύπου ακολούθησε της συνάντησης του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με τον Αμερικανό ομόλογό του στο Μέγαρο των Ηλυσίων, όπου οι δύο ηγέτες προχώρησαν σε μία δήλωση φιλίας, όπως φάνηκε από τα χαμόγελα, τις αβροφροσύνες και τα απαλά χτυπήματα στην πλάτη. Και οι δύο εξέφρασαν τη συμπάθεια του ενός προς τον άλλον ενώ ο Μακρόν τόνισε πως απόψε θα δειπνήσει με φίλους, αναφερόμενος στο δείπνο που θα έχουν οι Πρόεδροι με τις συζύγους τους στο διάσημο εστιατόριο Jules Vern στον δεύτερο όροφο του Πύργου του Άιφελ.

«Μπορώ να πω χωρίς δισταγμό ότι

απόψε το δείπνο μας θα είναι μια συνάντηση με φίλους. Είμαστε εκπρόσωποι δύο χωρών που υπήρξαν πάντα σύμμαχοι. Έχουμε χτίσει μία δυνατή σχέση στην οποία πιστεύω πολύ και στηρίζω απόλυτα, διαβεβαίωσε ο Γάλλος πρόεδρος. Όσο για το μόνο θέμα στο οποίο διαφώνησαν ήταν το κλίμα, καθώς εκφράζοντας τις αντιθέσεις του ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε τη βούλησή του για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού. «Ωστόσο θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε σε άλλα ζητήματα, όπως της τρομοκρατίας ή το θέμα της Συρίας» επέμεινε ο Μακρόν.

«Έχετε έναν σούπερ πρόεδρο! Είναι κάποιος που μπορεί να κυβερνά τη χώρα,, έχετε έναν σπουδαίο ηγέτη, δεν είναι κάποιος που θα αφήσει τη χώρα στην τύχη της ή θα δείξει ανοχή στους παράνομους!» δεν φείσθηκε κομπλιμέντων ο Ντόναλντ Τραμπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα