Βυθισμένη στα λασπόνερα η Βόρεια Καρολίνα μετά τον «Μάθιου» – Στους 17 οι νεκροί (BINTEO-EIKONA)

08:50 12/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Μέσα στη λάσπη παραμένει βυθισμένη η Βόρεια Καρολίνα μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Μάθιου, ενώ τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις επιχειρήσεις καθώς οι ποταμοί που υπερχείλισαν απειλούν ακόμη μεγάλο τμήμα της Πολιτείας.

Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, οι νεκροί έχουν φθάσει στους 17 σ αυτήν την Πολιτεία, ενώ χείμαρροι κατέκλυσαν την πόλη των 21.000 κατοίκων. Τα λασπόνερα έφθασαν έως τις στέγες των σπιτιών και οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους καθώς ένα τμήμα του διαπολιτειακού

αυτοκινητοδρόμου 95 ήταν απροσπέλαστο εξαιτίας των πλημμυρών.

Σχεδόν 4.000 άνθρωποι μετέβησαν σε καταφύγια, μεταξύ τους περίπου 1.200 στην περιοχή Λάμπερτον που έχει πληγεί σφόδρα, καθώς ο ποταμός Λάμπερ υπερχείλισε με τη στάθμη του να ξεπερνά κατά 1,2 μέτρα το προηγούμενο ρεκόρ του 2004 μετά τον τυφώνα Φράνσις. Στην περιοχή αυτή αστυνομικός πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα άνδρα που είχε εχθρική συμπεριφορά και κράδαινε ένα περίστροφο κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης από τις πλημμύρες.

Ο κυβερνήτης Πατ Μακρόρι προειδοποίησε για «εξαιρετικά επικίνδυνες» συνθήκες τις επόμενες ημέρες στην κεντρική και ανατολική Βόρεια Καρολίνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα