Βρυξέλλες: Ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα ο Φεϊσάλ Σεφού

20:34 28/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου άφησε ελεύθερο χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο τον δημοσιογράφο Φεϊσάλ Σεφού, ο οποίος θεωρούνταν ο τρίτος βομβιστής στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Ο εισαγγελέας εξήγησε ότι δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις που να συνδέουν τον ύποπτο με τις επιθέσεις, με αποτέλεσμα οι έρευνες στην ουσία να γυρίσουν στο… μηδέν.

Από το 2015 ο Σεφού είχε στρέψει επάνω του την προσοχή των αρχών. Στις Βρυξέλλες,

τοπικοί αξιωματούχου τον κατηγορούσαν ότι προσπαθούσε να στρατολογήσει επίδοξους τζιχαντιστές σε ένα πάρκο όπου είχαν εγκατασταθεί πολλοί αιτούντες άσυλο. Ο δήμαρχος Ιβ Μαγιέρ, που τον θεωρούσε «επικίνδυνο», τον είχε καταγγείλει πολλές φορές στις δικαστικές αρχές και τον Σεπτέμβριο κατάφερε να εκδώσει περιοριστικά μέτρα που του απαγόρευαν την πρόσβαση στο πάρκο αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir.

Μετά τη σύλληψή του, την περασμένη Πέμπτη, οι αρχές προσπαθούσαν να εξακριβώσουν κατά πόσο ο Σεφού, ο οποίος δηλώνει «ανεξάρτητος δημοσιογράφος», ήταν ο «άνθρωπος με το καπέλο», ο άνδρας που άφησε μια βόμβα στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ και διέφυγε πριν ανατιναχθούν οι δύο συνεργοί του. Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης ο Σεφού αναγνωρίστηκε από έναν οδηγό ταξί που είχε μεταφέρει τους τρεις τζιχαντιστές στο αεροδρόμιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα