Βρέθηκε νεκρός ο εγγονός του Στάλιν

14:15 23/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Μόνος του κοντά στο σπίτι του στη Μόσχα βρέθηκε νεκρός ο εγγονός του Γόζεφ Στάλιν, Γεβγένι Ντζουγκασβίλ στα 80 του χρόνια.

Σε όλη του τη ζωή υπερασπίστηκε την υστεροφημία του παππού του ενώ είχε «πόλεμο» με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν που χαρακτήριζε τον Στάλιν σχιζοφρενή.

Το πτώμα του εντοπίστηκε από τη ρωσική αστυνομία σε έναν δρόμο κοντά στο σπίτι του, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστή η αιτία του θανάτου του.

Ο Ντζούγκασβιλ χρησιμοποιούσε το πραγματικό επώνυμο της οικογένειάς του, παρ’ ότι δεν αισθανόταν ντροπή για

τον παππού του, τον οποίο είχε υποστηρίξει πολλές φορές δημοσίως, αρνούμενος ότι έσφαξε εκατομμύρια ανθρώπους.

Ασκούσε έντονη κριτική στον Πούτιν για τις πολιτικές του χαρακτηρίζοντας τον ακατάλληλο για τη χώρα: «Η θέση που κατέχει είναι πολύ μεγάλη για αυτόν!Τι κάνει και πού αποσκοπεί;Η σύγχρονη ιστορία της Ρωσίας βρίσκεται στην παρακμή της» αναπολώντας τις «ένδοξες εποχές του Στάλιν».

Ο Γεβγένι Ντζούγκασβιλ είχε αποφοιτήσει από την σχολή Μηχανικών Ικάρων της Μόσχας, έδινε ομιλίες σε στρατιωτικές ακαδημίες για περισσότερα από 25 χρόνια και μοίραζε τη ζωή του ανάμεσα σε Ρωσία και Γεωργία, γενέτειρα του παππού του. Ήταν γιος του Γιάκοφ, ο οποίος αιχμαλωτίστηκε από τους Γερμανούς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εικάζεται πως πέθανε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Σασενχάζουζ, το 1943.

Keywords
Τυχαία Θέματα