Οι δύο αστυνομικοί που σκότωσαν τον Τυνήσιο δράστη

13:26 23/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Η φωτογραφία των δύο αστυνομικών που εξουδετέρωσαν τον Τυνήσιο δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου κάνει τον γύρο του κόσμου.

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον Ανις Αμρί σε έλεγχο ρουτίνας στις 3 τα ξημερώατα σε περιοχή του Μιλάνου κι εκείνος απάντησε με πυροβολισμού τραυματίζοντας τον έναν ελαφρά στον ώμο. Συγκεκριμένα, ο τραυματίας είναι ο Κριστιάν Μόβιο ενώ στα πυρά του Αμρί απάντησε ο Λούκα Σκάτα ο οποίος τον σκότωσε. Σημειωτέον ότι ο νεαρός αστυνομικός είναι μόλις εννέα μήνες στο Σώμα.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών

επισκέφθηκε τον τραυματία αστυνομικό στο νοσοκομείο.

Αυτό που προκαλεί έντονες αντιδράσεις για την αποτελεσματικότητα των αρχών και τα μέτρα ασφαλείας σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι το γεγονός ότι ο δράστης διέσχισε τη Γηραιά Ήπειρο ανενόχλητος κι έφθασε στην Ιταλία.

Μάλιστα, όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, ο Αμρί ήρθε με τρένο από τη Γαλλία. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής του Μιλάνο, ο δράστης ταξίδεψε με τρένο από το Βερολίνο στο γαλλικό προάστιο Σαμπερί, από εκεί πήρε άλλο τρένο με προορισμό το Τορίνο και από το Τορίνο βρέθηκε στο Μιλάνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα