Βορίδης: Αμφιβόλου εγκυρότητας τα έγγραφα Καμμένου

14:05 30/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Όπως είχε προαναγγείλει στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Κυρανάκης, οι τομεάρχες Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος έδωσαν έκτακτη συνέντευξη Τύπου για το θέμα με τις νέες αποκαλύψεις στο σκάνδαλο της πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Όπως τόνισε ο κ. Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εμφάνισε στη Βουλή αμφιβόλου εγκυρότητας και γνησιότητας έγγραφα κι έκανε λόγο για γνήσιο υπογραφής άλλων ατόμων, σε έγγραφα

που δόθηκαν από την πρεσβεία.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Βορίδης, το έγγραφο της Σαουδικής Αραβίας για τον Βασίλη Παπαδόπουλο «είναι μια απλή εξουσιοδότηση, ένα κείμενο το οποίο δεν έχει καμία σφραγίδα επικυρώσεως. Ζητήσαμε από τη Σαουδική Αραβία να μας βεβαιώσει ότι αυτό το κείμενο είναι αυθεντικό και από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο κ. Αντέλ Αλ Σαΐφ έχει τη δυνατότητα να ορίζει πληρεξουσίους. Ο πληρεξούσιος είναι κάποιος και η εξαγωγική οντότητα είναι κάποια άλλη. Είχε πει ψέματα. Τώρα κάνει και χρήση πλαστών;” είπε αναφερόμενος στον κ. Καμμένο τον οποίο κατηγόρησε ότι έχει πει σωρεία ψεμάτων:

«Αυτό που έχει αποδειχθεί είναι ότι ο κ.Παπαδόπουλος έπαιρνε αμοιβές, ότι δεν ήταν καθόλου πληρεξούσιος, ότι ο κ. Παπαδόπουλος ήταν ενδιάμεσος-μεσάζων. Γιατί ενώ υπάρχει νόμος, τον παραβίασε; Γιατί χρησιμοποιεί ψευδοέγγραφα στο κοινοβούλιο; Ποιον θέλει να ωφελήσει και ποιον να βλάψει; Κάθε μέρα αποκαλύπτονται πράγματα για αυτή τη δυσώδη υπόθεση, πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος, δεν θα την αφήσουμε έτσι», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης που επεσήμανε ότι έχει πλέον αποδειχθεί ότι ο Βασίλειος Παπαδόπουλος έπαιρνε αμοιβές και καθόλου πληρεξούσιος δεν ήταν, ήταν μεσάζοντας και έχει παραβιαστεί ο νόμος.

«Ο κ. Καμμένος έχει παραβιάσει τα καθήκοντά του», δήλωσε ο κ. Βορίδης και υπογράμμισε ότι ενώ υπάρχει νόμος που προβλέπει ότι δεν επιτρέπεται η εμπλοκή μεσαζόντων σε υποθέσεις αγοράς ή πώλησης αμυντικού υλικού, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον παραβίασε.

The post Βορίδης: Αμφιβόλου εγκυρότητας τα έγγραφα Καμμένου appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα