«Βόμβα» Τουσκ: Όχι σε υποχρεωτική υποδοχή προσφύγων από την ΕΕ

09:21 12/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Ανέτοιμα βρίσκει τα κράτη μέλη της ΕΕ η πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ που προτίθεται να καταθέσει στους ηγέτες της ΕΕ, σύμφωνα με την οποία θα τεθεί τέλος στην υποχρεωτική κατανομή προσφύγων στα ευρωπαϊκά κράτη, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του Guardian.

Ενόψει της συνόδου κορυφής την Πέμπτη, ο Τουσκ, σε επιστολή του προς τους ηγέτες της ΕΕ, αναφέρει ότι το σχέδιο για για κατανομή των προσφύγων στα κράτη μέλη βάσει υποχρεωτικών ποσοστώσεων υπήρξε διχαστικό και αναποτελεσματικό. Έτσι, ορίζει προθεσμία

έξι μηνών στους ηγέτες της ΕΕ προκειμένου να καταλήξουν σε ομόφωνη συμφωνία για μεταρρυθμίσεις του ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου.

Όπς προσθέτει το δημοσίευμα του Guardian, ο κ. Τουσκ προσθέτει στην επιστολή του ότι αν οι ηγέτες δεν συμφωνήσουν θα προτείνει ο ίδιος εναλλακτικές προτάσεις, που μπορεί να περιλαμβάνει κατάργηση των υποχρεωτικών ποσοστώσεων τις οποίες αρνούνται να υλοποιήσουν η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Τσεχία, με αποτέλεσμα να έχουν παραπεμφθεί στο ευρωπαϊκό δικαστήριο από την Κομισιόν.

The post «Βόμβα» Τουσκ: Όχι σε υποχρεωτική υποδοχή προσφύγων από την ΕΕ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα