Βόμβα Ντάιζελμπλουμ: Και σενάριο Κύπρου για Ελλάδα

18:37 17/3/2015 - Πηγή: Aixmi

Σενάριο Κύπρου για την Ελλάδα έβαλε στο τραπέζι ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάιζελμπλουμ, σκορπίζοντας ρίγη ανησυχίας στην ελληνική κυβέρνηση.

«Θυμηθείτε την Κύπρο. Οι τράπεζες έκλεισαν για μικρό χρονικό διάστημα, οι εισροές και εκροές κεφαλαίων στη χώρα τέθηκαν υπό

συγκεκριμένους περιορισμούς. Υπάρχουν διάφορα σενάρια, που μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε περίπτωση. Ως εκ τούτου, όλα είναι πιθανά», είπε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, και όλοι κατάλαβαν ότι άφησε να πλανάται ακόμη και το ενδεχόμενος «κουρέματος» καταθέσεων, όπως έγινε στην Κύπρο.

Το σχέδιο αυτό είχε αποκαλύψει το Spiegel, πριν από λίγες μέρες, αλλά ο Γιάννης Βαρουφάκης το είχε διαψεύσει κατηγορηματικά, αποκαλώντας «αναξιόπιστο» το γερμανικό περιοδικό. Το ερώτημα, βέβαια, είναι γιατί να ξέρει η ελληνική κυβέρνηση «ποια εναλλακτικά σενάρια συζητούν οι δανειστές»…

Ο κ. Ντάισελμπλουμ υποστήριξε ότι βασική του προτεραιότητα είναι να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και να μην υπάρξει καμία διάσπαση της ζώνης του ευρώ, φρόντισε όμως να προσθέσει ότι η Ευρωζώνη έχει φροντίσει να εξετάσει όλα τα σενάρια και κυρίως λύσεις που έχουν, ήδη, εφαρμοστεί με επιτυχία.
τ

Keywords
Τυχαία Θέματα