Τρεις «βόμβες» για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

15:05 17/3/2015 - Πηγή: Aixmi

Τρεις στοχευμένες προειδοποιήσεις προς την ελληνική κυβέρνηση εκτόξευσαν ισάριθμοι σημαντικοί Ευρωπαίοι πολιτικοί, επαναφέροντας την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Πρώτος, ο κατεξοχήν φιλέλληνας Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ο οποίος είπε ότι δεν υπάρχει πια συστημικός κίνδυνος για την Ευρώπη, διότι έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα. Επισήμανε, όμως, ότι το πρόβλημα θα είναι πολύ σοβαρό για τους Έλληνες, σε μια τέτοια περίπτωση την οποία απεύχεται. «Σεβόμαστε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, αλλά δεν

πρόκειται να υποκύψουμε σε όλες τις απαιτήσεις της νέας κυβέρνησης», διεμήνυσε στον Αλέξη Τσίπρα.

Δεύτερος, ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Γιόχαν Βαν Όβερτβελντ, ο οποίος δήλωσε ότι «η Ευρωζώνη έχει επαρκείς δικλείδες ασφαλείας για να αντέξει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ» και σημείωσε ότι «αρκετοί υπουργοί του Eurogroup συμμερίζονται την άποψη αυτή».

Τρίτος, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος τόνισε ότι «το Grexit δεν αποτελεί σενάριο που πρέπει να αποκλείεται, αλλά το τελείως αντίθετο». Και υπογράμμισε ότι «οι δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων προς τη γερμανική ηγεσία κάθε άλλο παρά βοηθούν»

Keywords
Τυχαία Θέματα