Σόιμπλε: «Όχι» σε Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης

16:43 31/12/2017 - Πηγή: Aixmi

«Πάγο» βάζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στα σχέδια των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών για τη δημιουργία μίας ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, τύπου «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης».

Ο πρόεδρος της γερμανικής βουλής τονίζει ότι χρειάζεται μεν ισχυρότερη Ευρώπη, ωστόσο «σε αυτούς τους καιρούς των απίστευτα γρήγορων και θεμελιωδών αλλαγών οι άνθρωποι παντού στην Ευρώπη έχουν την ανάγκη να βρουν ένα στήριγμα στις εθνικές τους παραδόσεις». Και συμπληρώνει «θα ήταν λάθος να τους αφαιρεθεί αυτό το αίσθημα ασφάλειας ή αναφοράς

και σύνδεσης προς το εθνικό στοιχείο».

Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Tagesspiegel am Sonntag», ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστηρίζει ότι χρειάζεται σταθεροποίηση της Ευρωζώνης και εμβάθυνση της τραπεζικής ένωσης:

«Τώρα πρέπει να σταθεροποιήσουμε περαιτέρω την Νομισματική Ένωση και να εμβαθύνουμε την Τραπεζική Ένωση. Σε αυτό θα συμφωνήσει και ένας νέος συνασπισμός μεταξύ CDU/CSU και SPD. Είμαι απολύτως σίγουρος» δήλωσε.

Σόιμπλε: «Όχι» σε Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης

The post Σόιμπλε: «Όχι» σε Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα