Βόηθα Μεγαλόχαρη

16:56 25/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Μια όμορφη μέρα του Σεπτέμβρη ταξίδευα στην Τήνο αυθημερόν με μια φίλη για προσκύνημα στην Παναγιά. Οι ουρές των αυτοκινήτων στους δρόμους αλλά και το πλήθος των επιβατών, που ανέμενε στο λιμάνι της Ραφήνας μπροστά σε τρία θεόρατα πλοία, δεν μπορούσαν να συγκριθούν ούτε με αυγουστιάτικες εξόδους.

Καθώς αναρωτιόμασταν με τη φίλη μου αποδίδοντας το φαινόμενο σε φθηνές διακοπές, που προσφέρονται συνήθως τον Σεπτέμβρη, αλλά και σε ειδικές προσφορές

για την Τήνο, ένας επιβάτης πλάι μας παρενέβη λέγοντας: «Όλοι αυτοί που βλέπετε δεν πηγαίνουν για διακοπές, κυρίες μου, πάνε να προσκυνήσουν την Παναγιά για να τους βοηθήσει να τα βγάλουν πέρα… δεν έχουν άλλη λύση ούτε μπορούν να περιμένουν πια τίποτα από τους πολιτικούς. Και είναι σχεδόν όλοι, όπως βλέπετε,νέοι άνθρωποι!».

Τα λόγια του επιβάτη μάς φάνηκαν υπερβολικά μέχρις ότου φθάσαμε μπροστά στην εκκλησία , όπου διαπιστώσαμε… των λόγων του το αληθές. Οι επιβάτες των πλοίων συνωστίζονταν στις σκάλες της εκκλησίας με ανοιγμένες τις ομπρέλες, που τους έδιναν για τον αυγουστιάτικο ήλιο, και η ουρά διαρκώς μεγάλωνε μειώνοντας την ελπίδα για προσκύνημα.

Τελικά, μετά από τρίωρη αγωνιώδη αναμονή στα σκαλοπάτια η επιθυμία για προσκύνημα γινόταν πραγματικότητα. Και ήταν, πράγματι, συγκλονιστικό να βλέπεις νέους 25-30 ετών να φθάνουν γονυπετείς στην εικόνα για τη σωτηρία τους!

Νέοι και νέες χωρίς δουλειά, χωρίς ελπίδα,χωρίς όραμα, που αντιμετωπίζουν την κρίση και την πληρώνουν ακριβά χωρίς να φταίνε. Θύματα της αυταπάτης και των απατηλών υποσχέσεων των κυβερνώντων.

Ωστόσο,στους νέους πρόσφερε ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν το όραμα με τον εμπνευσμένο λόγο του στην Πνύκα. Είναι, εξάλλου, βέβαιο ότι χωρίς όραμα, νιότη δεν υπάρχει και ίσως γι’αυτό ο έλληνας Πρωθυπουργός συνέχισε το ίδιο όραμα για μια νέα Ευρώπη των αρχών, των αξιών και των πολιτών στον λόγο του στην ΔΕΘ. Όμως, ώσπου να αλλάξουμε την Ευρώπη θα… αλλάξουν και οι γενιές!

Το όραμα τρέφει την ψυχή και το πνεύμα, το σώμα όμως έχει και αυτό τις απαιτήσεις του.

Ας κρατήσουμε, λοιπόν, το όραμα για το μέλλον, και για το παρόν ας προσκυνήσουμε την Παναγιά!

Keywords
Τυχαία Θέματα