Αγριεύει ο Αλιβιζάτος: Υποψήφιοι αρχηγοί, λύστε τις διαφορές σας για την εξ αποστάσεως ψήφο

15:37 25/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Το «μπαλάκι» στους υποψήφιους αρχηγούς του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς ρίχνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας Νίκος Αλιβιζάτος, επισημαίνοντας ότι για το θέμα της εξ αποστάσεως ψήφου πρέπει να βρουν οι ίδιοι λύση, με δεδομένο ότι διαφωνούν.

«Παρά τις διαβεβαιώσεις των ειδικών, εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες. Ασφαλώς μπορούν να γεφυρωθούν. Το θέμα όμως είναι καθαρά πολιτικό και εκφεύγει των αρμοδιοτήτων μας. Είναι συνεπώς απαραίτητη η μεταξύ σας συνεννόηση», τονίζει.

Ο κ. Αλιβιζάτος

επαναφέρει το θέμα, παρότι η Φώφη Γεννηματά τον κάλεσε, με επιστολή της, να μην το ξαναθέσει διότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί το αδιάβλητο της ψηφοφορίας. Και το επαναφέρει επειδή υπάρχουν υποψήφιοι αρχηγοί, οι οποίοι επιμένουν στην ψήφο από μακριά -τουλάχιστον ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Αλιβιζάτος υπενθυμίζει ότι πρότεινε κοινή σύσκεψη όλων των υποψηφίων, τονίζοντας ότι εναπόκειται στους ίδιους να το αποφασίσουν. Ήδη, όμως, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης διεμήνυσε ότι είναι αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Πάντως, ο πρόεδρος της Επιτροπής δεσμεύτηκε να υποβάλει για έγκριση εντός της εβδομάδος συγκεκριμένες προτάσεις για το χρονοδιάγραμμα και το κόστος των διαδικασιών εκλογής νέου αρχηγού.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ.Αλιβιζάτος αναφέρει:

«Έχουμε αναλάβει ένα σημαντικό αλλά δύσκολο έργο. Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα το φέρουμε σε πέρας. Με σοβαρότητα, χωρίς βιασύνες και χωρίς να θυσιάζουμε την ουσία στις εντυπώσεις. Αυτό περιμένουν από μας οι πολίτες. Το επιδιώκουμε, θα το πετύχουμε.

Όλοι οι υποψήφιοι απάντησαν στις προτάσεις μου της Παρασκευής 22.9.2017 και σας ευχαριστώ, όλες και όλους, γι’ αυτό.Από τις απαντήσεις σας προκύπτει ότι:

(α) Χρειάζονται πιο συγκεκριμένες προτάσεις για το χρονοδιάγραμμα και το κόστος των διαδικασιών. Αναλαμβάνω την ευθύνη, σε συνεργασία με την τεχνική επιτροπή της ΑΕΔΔ, να σας τις υποβάλω για έγκριση εντός της εβδομάδος.
(β) Στο ζήτημα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, παρά τις διαβεβαιώσεις των ειδικών, εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες. Ασφαλώς μπορούν να γεφυρωθούν. Το θέμα όμως είναι καθαρά πολιτικό και άρα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της ΑΕΔΔ.

Είναι συνεπώς απαραίτητη η μεταξύ σας συνεννόηση, ώστε να καταλήξετε, σε λύση που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε.

Για να αποφασίσετε επί των ανωτέρω σας πρότεινα κοινή σύσκεψη. Απόκειται σε σας να την αποδεχθείτε ή να προκρίνετε άλλο προσφορότερο τρόπο για να καταλήξετε σε κοινή απόφαση, οπωσδήποτε πάντως εντός της εβδομάδος.Την επιστολή αυτή στέλνω και στους υπόλοιπους υποψηφίους.

Με τους φιλικούς χαιρετισμούς μου»

Keywords
Τυχαία Θέματα