Βίτσας: Νέες θέσεις εργασίας από την αναβάθμιση των F16

10:30 22/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Η πλειονότητα των F16 θα αναβαθμιστεί ενώ το κόστος δεν θα ξεπεράσει το 1,1 δισ. ευρώ τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας. «Υπάρχουν τρόποι και μορφές, μπορούν να γίνουν διαφόρων ειδών αναβαθμίσεις. Το βασικό όμως είναι αναβαθμιστούν σε βάιπερ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Μάλιστα, σημείωσε ότι από τη διαδικασία θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, καθώς, όπως είπε, στη συναρμολόγηση και στις καλωδιώσεις θα συμμετέχουν και ελληνικές εταιρείες όπως η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία,

λέγοντας ότι υπάρχει αναγκαιότητα για επιπλέον εργαζομένους.

Σε σχέση με τη διαδικασία αναβάθμισης ενημέρωσε ότι ένα μέρος των εργασιών θα γίνει στις ΗΠΑ. Αρχικά θα πάνε 2-4 αεροπλάνα ώστε να μοντελοποιηθούν, μαζί θα πάει μια ομάδα για να πάρει την τεχνογνωσία και μια ομάδα από την ελληνική αεροπορία.

Σχολίασε ότι το ταξίδι του Τσίπρα ήταν απόλυτα επιτυχημένο και θα πρέπει όλοι να χαιρόμαστε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο σύγκρουσης είπε ότι τις δυνατότητες των ενόπλων δυνάμεων δεν τις έχεις για να κάνεις πόλεμο αλλά για να σιγουρεύεις την περίμετρό σου, την κυριαρχία σου. «Χρειάζεται περισσότερη εξωτερική πολιτική και διεθνής δραστηριότητα. Είναι σημαντικό το ότι ο ίδιος ο Τραμπ ανέδειξε τη σημασία της ειρήνης και της σταθερότητας στο Αιγαίο», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα