Βενιζέλος προς Τσακαλώτο-Χουλιαράκη: Είστε Βενιζελικότεροι του Βενιζέλου

16:32 18/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Για κολοσιαία πολιτική απάτη κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου που θα ψηφιστεί το βράδυ. Επίσης τόνισε ότι, «απόψε ψηφίζουμε δύο μνημόνια το τρίτο plus μέχρι το 2018 και το τέταρτο έως το 2021».

Όπως ανέφερε: «αντίμετρα δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχουν καταρχάς νομικά,

γιατί οι σχετικές διατάξεις δεν υφίστανται, αντιβαίνουν ρητά όχι μόνο στο άρθρο 78 παράγραφος 4 αλλά και στο άρθρο 43 του Συντάγματος περί νομοθετικών εξουσιοδοτήσεων.

Υπάρχει όμως ο κόφτης, ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει ανά πάσα στιγμή. Και εν πάση περιπτώσει η λογική των αντιμέτρων ποια είναι; Ότι θα στραγγαλίσω την οικονομία, θα φορολογήσω οτιδήποτε κινείται ή δεν κινείται, αρκεί να έχει μία στοιχειώδη υπόσταση και θα αναδιανείμω τη μιζέρια με επιδοματικές πολιτικές. Και υπάρχει και η αριθμητική των ψευδαισθήσεων, 4,9 δισ. μέτρα, 7,5 δισ. αντίμετρα, εκ των οποίων τα 3,5 δισ. είναι αυτά τα αόριστα, απροσδιόριστα φορολογικά που είναι η εισφορά των συνταξιούχων που χάνουν την προσδοκώμενη αύξηση τα επόμενα χρόνια. Αν είναι έτσι, όπως έχει ειπωθεί στο διαδίκτυο, δώστε 2,6 δισ. αντίμετρα χωρίς καθόλου μέτρα, αφού περισσεύουν τα αντίμετρα!»

Από το βήμα της Βουλής «τρόλαρε» τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κκ.Τσακαλώτο και Χουλιαράκη αντίστοιχα, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Και τι γίνεται με το χρέος; Καταρχάς οφείλω να ευχαριστήσω τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Χουλιαράκη γιατί υπέγραψαν και υπέβαλαν στη Βουλή και ψηφίζεται σήμερα η επεξηγηματική έκθεση για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2018-2021, όπου στις σελίδες 146 και 147, παρουσιάζεται η παρέμβαση στο χρέος του 2012:PSΙ, OSΙ, αναδιάρθρωση, μείωση τόκων, όλο αυτό που μας επιτρέπει σήμερα να προσδοκούμε πρόσθετα μέτρα για το χρέος και το έχουν γράψει κατά τρόπο καλύτερο απ’ ό,τι θα το έγραφα εγώ, είναι βενιζελικότεροι του Βενιζέλου. Το καταθέτω και τους ευχαριστώ«.

Επίθεση εξαπέλυσε κι εναντίον του πρωθυπουργού λέγοντας πως από το Πεκίνο που βρισκόταν είπε πως «δεν θα εφαρμοστούν ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα αν δεν μπει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Να ‘χαμε να λέγαμε δηλαδή. Γιατί αν δεν μπει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, η Ελλάδα βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο. Γιατί το παιχνίδι με τη φωτιά μας έχει οδηγήσει τώρα στο να καιγόμαστε, όποια κίνηση και αν γίνει. Άλλωστε, το νέο πολιτικό ιδεώδες του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δοθούν οι μικρές πρόσθετες παραμετρικές αλλαγές, οι οποίες είναι συνέχεια συμφωνημένη της παρέμβασης του 2012«.

Καταλήγοντας στην ομιλία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για την ανάγκη εκλογών από τις οποίες θα προκύψει κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας και ένας ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως για την ανάγκη εναλλακτικού σχεδίου.

«Μετά από εκλογές χρειάζεται μία άλλη κυβέρνηση, ευρύτατης συνεργασίας όλων των δημοκρατικών δυνάμεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού, με τον ηττημένο ΣΥΡΙΖΑ να καλείται να μετάσχει, χωρίς να μπορεί να παρεμποδίσει ή να υπαγορεύσει τις εξελίξεις. Αλλά δεν αρκεί να μιλάμε για εκλογές και κυβερνητικά σχήματα, χρειάζεται το εναλλακτικό σχέδιο. Το εναλλακτικό σχέδιο υπάρχει, το παρουσιάζουμε, θα το συνθέσουμε πάρα πολύ σύντομα. Άλλωστε, χωρίς τις πολιτικές προϋποθέσεις που είπα, εκλογές και άλλη κυβέρνηση, χωρίς την κοινωνική προϋπόθεση μιας κοινωνίας που έχει μεταρρυθμιστικό πρόταγμα και χωρίς δημοσιονομικές και χρηματοπιστωτικές προϋποθέσεις, όλοι μιλάνε εύκολα περί ανάπτυξης αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, γιατί χρειάζεται και πολιτική βούληση και ιστορική συνείδηση αλλά και πεποίθηση ευθύνης» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα