Παπαδημούλης: Ντροπή νιώθω για τη σκανδαλώδη αντίστιξη της σιωπής Μητσοτάκη

15:34 18/5/2017 - Πηγή: Aixmi

«Ο Ιταλός Πιτέλα, οι Γερμανίδες Τσίμερ και Κέλερ, πιέζουν Eurogroup και Σόιμπλε για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους, αλλά ο Έλληνας Μητσοτάκης δεν λέει κουβέντα, μόνο ντροπή νιώθω γι’ αυτή τη σκανδαλώδη αντίστιξη. Θα ήθελα και οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού να πουν αυτά που λέει ο αρχηγός τους, ο Τζιάνι Πιτέλα», είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας Στο Κόκκινο.

Όπως

πρόσθεσε: «Έχουν γίνει τις τελευταίες εβδομάδες δύο συζητήσεις στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και εκεί οι φωνές υπέρ της Ελλάδας, ιδιαίτερα για το χρέος και την ανάγκη να τελειώνουμε με το μαγγανοπήγαδο της λιτότητας και της επιτροπείας, ήταν η μεγάλη πλειοψηφία. Υπήρξαν, εκτός από τους Σοσιαλιστές, τους Πράσινους και την Αριστερά, φωνές ακόμη και από κεντροδεξιούς ευρωβουλευτές του ευρωπαϊκού Νότου, θετικές για τη χώρα μας. Η δουλειά που έγινε με τις Συνόδους του Νότου έχει και αυτή βοηθήσει στη διεύρυνση των συμμαχιών».

«Τώρα πρέπει το εθνικό, δημόσιο, λαϊκό συμφέρον να μπει πάνω από το μικροπολιτικό … πραγματικά λυπάμαι γιατί η αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση της Δεξιάς και του Κέντρου δεν ορθώνεται στο ύψος των περιστάσεων, να κάνει την κριτική της αλλά σε κάποια θέματα που ολοφάνερα υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον να λειτουργήσει φορώντας πραγματικά τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας, όχι να παριστάνει ότι τη φορά, ενώ την έχει κρυμμένη στο ντουλάπι, στη ναφθαλίνη», συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Όσον αφορά στην έκβαση της διαπραγμάτευσης, «οι πάντες προεξοφλούν συμφωνία πακέτο που να περιλαμβάνει και το χρέος και τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνσή του», συνέχισε ο κ. Παπαδημούλης, καθώς «σχεδόν όλοι συμφωνούν ότι δεν πρέπει να τρενάρει κι άλλο το θέμα, δεν πρέπει να χάσουμε το Καλοκαίρι, δεν πρέπει τα πάντα να υποταγούν στην προεκλογική ατζέντα του Βερολίνου».

«Επομένως το μόνο που μένει είναι αν θα ολοκληρωθεί το πακέτο στο Eurogroup της 22ης Μαΐου, που είναι το άριστο σενάριο, ή θα χρειαστούν και μερικές εβδομάδες του Ιουνίου που θα μετατρέψουν το προσύμφωνο του Eurogroup σε οριστική συμφωνία. Εργαζόμαστε για την καλύτερη δυνατή λύση το συντομότερο δυνατόν», συνέχισε.

Ο κ. Παπαδημούλης ξεκαθάρισε μιλώντας «Στο Κόκκινο» ότι «το ζητούμενο είναι ο προσδιορισμός των μεσοπρόθεσμων μέτρων να οδηγήσει σε μία πρόσθετη μείωση του δημόσιου χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ κατά 20%, δηλάδή 20% από τα βραχυπρόθεσμα που έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται και 20% από τα μεσοπρόθεσμα … όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι κλειδί για την ένταξη της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση, που πρέπει κι αυτή να γίνει χωρίς καθυστερήσεις, μέσα στο Καλοκαίρι, για να μπορέσει με έναν καθαρό οδικό χάρτη η Ελλάδα να βαδίσει τον επόμενο 1,5 χρόνο για την οριστική έξοδο από τα μνημόνια και το τέλος αυτής της ασφυκτικής επιτροπείας».

Keywords
Τυχαία Θέματα