Βενιζέλος: Ο Τσίπρας είπε ωμά ψέματα στο ντιμπέιτ

11:49 15/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Για «ωμά ψέματα» κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας το χθεσινό ντιμπέιτ, επιμένοντας στο θέμα του PSI των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ σημείωσε ότι θα του πει «μπράβο» αν κουρέψει έστω και ένα ευρώ χρέους ή αναδιαρθρώσει ένα ομόλογο.

«Είναι θλιβερό να λέει ωμά ψέματα δημοσίως ένας πολιτικός αρχηγός. Το έχει πει αυτό στη Βουλή

και του επεσήμανα την ανακρίβεια. Ξέρει την αλήθεια και επαναλαμβάνει το ψέμα. Η συμπερίληψη των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων στο PSI ήταν νομικά αναγκαία για να κουρευτούν τα ομόλογα που κατείχαν ξένα ασφαλιστικά ταμεία.Τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία ανήκουν στη γενική κυβέρνηση. Τα ομόλογα τους ήταν ενδοκυβερνητικό χρέος. Συμψηφιζόμενο. Επιτέλους μπορεί να μας πει ο κ. Τσίπρας πώς είναι δυνατόν να κερδίζει το ΙΚΑ από το PSI και να ισχυρίζεται ότι αυτό έβλαψε τα ταμεία»;

Σχολιάζοντας το επιχείρημα του Σύριζα ότι πέτυχε να συζητηθεί η ελάφρυνση του χρέους, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αυτό είχε ήδη συμφωνηθεί από το 2012.

«Να τελειώνει πια αυτή η κοροϊδία του κ. Τσίπρα προς τον ελληνικό λαό, δεν υπάρχει «κρίσιμη διαπραγμάτευση για το χρέος». Αυτή έγινε τον Φλεβάρη του 2012. Το χρέος είναι ήδη δεδομένο ότι θα υποστεί περαιτέρω μείωση στο χρέος μέσω των παραμετρικών αλλαγών που συμφωνήσαμε το 2012″, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, δήλωσε κολακευμένος για την εμμονή που έχει ο Αλέξης Τσίπρας με το πρόσωπό του και τον αναφέρει συχνά πυκνά στις ομιλίες και τις δημόσιες τοποθετήσεις του.

«Με κολακεύει η εμμονή του κ. Τσίπρα, γιατί ξέρει τον αγώνα μου όλα αυτά τα χρόνια και προφανώς ηχούν στα αυτιά του οι προειδοποιήσεις μου. Ποιος έλεγε αλήθεια και ποιος ψέματα; Ποιος επιβεβαιώθηκε και ποιος διαψεύστηκε από τις εξελίξεις»;

Keywords
Τυχαία Θέματα